Electrical Content Portal

0
1200

Son güncelleme: 23.08.2023

SOLIDWORKS Electrical programı kurulduğunda içinde varsayılan bir kütüphane ile birlikte gelmektedir. Bu kütüphane içinde çeşitli üretici firmalarla birlikte, semboller, tedarikçiler, 2 boyutlu kabin taslakları, makrolar, kablolar vb. gibi içerikler yer almaktadır.

Electrical Kütüphane-Kitaplık
Electrical Kütüphane-Kitaplık

Ancak projelerimizde yer alan ürünler, üretici firmalar ve semboller bu kütüphane içinde yer almayabilir. Bunun için Dassault Systemes SOLIDWORKS, Electrical Content Portal’ı oluşturmuştur.

Electrical Content Portal Arayüz
Electrical Content Portal Arayüz

Electrical Content Portal, üretici firmalar ile anlaşarak her gün kendini güncelleyerek bu firmalardan gelen içerikleri yüklemektedir. Bu içerikler Electrical’ın kullanmış olduğu format olan tewzip formatında indirebilmektedir.

Electrical Content Portal’a https://electrical-contentportal.solidworks.com adresine giderek erişebilirsiniz. Electrical Content Portal adresine mail adresi ve şifreniz ile herhangi bir ücret ödemeden kayıt olup faydalanabilirsiniz, üstelik Electrical Content Portal Türkçe dil desteğine de sahiptir.

Burada dilediğiniz ürünü ve/veya üretici arayarak erişebilirsiniz. Örneğin, aşağıdaki görselde Siemens S7-1200 PLC ürünü aranarak içeriğe ulaşılmıştır.

Electrical Content Portal Arama
Electrical Content Portal Arama Yapma

Burada söz konusu içeriğin neleri barındırdığını görmek için ilgili içeriğe tıklayarak görebilirsiniz.

Electrical Content Portal İçerik Detayları
Electrical Content Portal İçerik Detayları

İçerikler altında yer alan semboller ilgili içeriğin hangi kategorilerde ürünler barındırdığını göstermektedir. Bu sembollerin neleri ifade ettiğini aşağıdaki görselde gösterilen Electrical Content Portal Kataloglar içinde görebilirsiniz. Örneğin, Anahtar işareti üretici firma bilgilerini ve devre özelliklerini ifade etmektedir. İlgili içerikte bu işaret var ise o içeriğin içinde yer alan ürünlerin üretici parça bilgi ve devre özelliklerinin bulunduğu anlaşılabilmektedir.

Electrical Content Portal Katalog ve İçerikler
Electrical Content Portal Katalog ve İçerikler

Aradığınız içerik Electrical Content Portal’da yer almıyor ise Dassault Systemes SOLIDWORKS’e bir içerik talebinde bu arayüz üzerinden bulunabilirsiniz.

Electrical Content Portal İçerik Talebi
Electrical Content Portal İçerik Talebi

Ek olarak Electrical Content Portal içinde bulamadığınız içerikleri kendiniz oluşturduysanız dünyadaki tüm kullanıcılar ile paylaşarak daha hızlı ve daha çok içeriğe erişebilir ve dünyadaki diğer meslektaşlarınızı da bu imkandan faydalandırabilirsiniz!

Electrical Content Portal İçerik Paylaşma
Electrical Content Portal İçerik Paylaşma

ePlan vb. programlardan gelen dosyaları Makro Dönüştürücü ile tewzip formatına dönüştürerek Electrical kütüphanenize ekleyebilirsiniz. Makro Dönüştürücü ile .edz, .ema, .ems, .rar, .7z, .zip, .zw5 dosya uzantılarını dönüştürebilirsiniz.

Electrical Content Portal Dışarıdan Gelen Dosyaları Dönüştürme
Electrical Content Portal Makro Dönüştürme

Electrical Content Portal, çok amaçlı özellikleri ile kütüphanenizin içeriğini arttırarak projelerinizi daha hızlı çıkarmanıza olanak sağlamaktadır. Ayrıca üretici firmalar ile sürekli iletişim halinde olarak her geçen gün güncellenen dinamik bir yapıya sahiptir.

 

SOLIDWORKS Electrical hakkında detaylı bilgi almak için ürün sayfasını ziyaret edebilirsiniz:
Elite Applications Engineer, Sertifikalar: CSWE, CSWE-Simulation

YANIT VER

Mesajınızı yazın
Adınızı buraya girin