Electrical Yedek Alma

0
1008

Son güncelleme: 23.08.2023

SOLIDWORKS Electrical proje dosyalarını, kitaplık verilerini SQL Server veri tabanı içinde bulundurmaktadır. Söz konusu dosyaları alışıla gelmiş şekilde Windows Explorer ara yüzüne kaydetmemektedir. Ancak istenilen dosyalar ve veriler Electrical’a özel tewzip dosya formatında dışarıya çıkarılabilmektedir.

Verilerin tümü SQL Server veri tabanında muhafaza edilmesi sebebiyle herhangi bir sorun oluştuğunda ve veri tabanına erişilemediğinde bu durum tüm verilerin ve projelerin kaybına sebep olabilir. Bunun önüne geçmek için rutin bir şekilde yedekleme işlemi yapılması gerekmektedir.

Electrical veri tabanının tüm verileri içeren tam bir yedeğini almak için program ara yüzünde Arşiv Ortamı seçeneğine tıkladıktan sonra sihirbaz menüsünde İleri denilip çıkan seçenekler içinde Tüm Nesneler seçeneği seçilerek Bitir denilmelidir.

Electrical Yedekleme Backup
Electrical Yedekleme-Backup Alma

Sonrasında arşivleme işleminin onaylanması için arşiv sihirbazında tekrardan Bitir seçeneği seçilmelidir. Bu seçeneğin seçilmesinin ardından Electrical alınan arşiv ortamının hangi konuma kaydedileceğini soracaktır.

Electrical Yedek Kayıt
Electrical Yedek Kayıt Yeri Seçimi

Kaydedilecek konum seçildikten sonra Electrical, arşivleme işlemini başlatarak belirtilen konuma tewzip dosya formatında kayıt edecektir. Eğer proje sayınız fazla ise işlem uzun sürebilir. Bu nedenle arşivleme işlemini müsait bir zamanınızda yapmanız önerimizdir.

İngilizce menü için Archive Environment ve sonrasında All Objects seçilerek işlem aynı işlem adımları uygulanarak gerçekleştirilebilir.

Electrical İngilizce Yedekleme
Electrical Yedekleme İşlemleri İngilizce Menü

***SOLIDWORKS Electrical teknik desteği ve geliştiricileri Electrical yedeklerinin her hafta yukarıda anlatılan şekilde alınmasını önermektedir.***

SOLIDWORKS Electrical hakkında detaylı bilgi almak için ürün sayfasını ziyaret edebilirsiniz:
Elite Applications Engineer, Sertifikalar: CSWE, CSWE-Simulation

YANIT VER

Mesajınızı yazın
Adınızı buraya girin