FIRST nedir? FIRST Robotic Competition ve TEKYAZ

0
1846

Son güncelleme: 22.08.2023

FIRST® “For Inspiration and Recognition of Science and Technology” kelimelerinin kısaltılmış halidir.

1989 yılında Manchester’da kurulan FIRST; gençleri bilim, mühendislik, teknoloji ve matematik alanlarında ilerletmeyi hedefler. Bu organizasyon gençleri ilgili alanlarda kariyer hedeflemelerine yönelik teşvik edip aynı zamanda özgüven ve hayat becerilerini geliştirmede katkıda bulunur. Bunun için ulaşılabilir ve inovatif programlar tasarlar.

FIRST’ün misyonu yeni nesli, mentor tabanlı bilim ve teknoloji alanlarında yeteneklerini geliştirmelerini sağlayıp inovatif olmaya yönlendirmek, bunun yanında gençleri, liderlik, iletişim gibi hayat becerilerini geliştirmelerini sağlayan FIRST programlarının, bir parçası yaparak teknoloji ve bilim alanında önde gelen kişiler olmaları için ilham vermektir.

FIRST Programları 4 ayrı kategoriden oluşmaktadır

  • FIRST LEGO League Explore
  • FIRST LEGO League Challenge
  • FIRST TECH Challenge
  • FIRST ROBOTICS COMPETITION

Aşağıdaki görsellerde FRC robotu ve süreçlerinden kesitler yer almaktadır;

FRC Robotu
FRC Robotu

 

Geleceğin Mühendisleri Robot Atölyesinde
Geleceğin Mühendisleri Robot Atölyesinde

 

FRC Robotu'nun SOLIDWORKS Tasarımı
FRC Robotu’nun SOLIDWORKS Tasarımı

 

Tasarlanan Robot Yarışma Sahasında
Tasarlanan Robot Yarışma Sahasında

Bu 4 programdan FIRST ROBOTICS COMPETITION ‘ı Türkiye’ye Fikret Yüksel Vakfı getirmiştir. Vakfın amacı lise ve dengi eğitimde yer alan Türk öğrencilerin FIRST® Robotics Competition’a katılmalarını sağlayarak aldıkları eğitimi mühendislik, bilim ve teknoloji alanında geliştirmek.

Vakıf şimdiye kadar 100’ün üzerinde takımın FIRST turnuvalarına katılmasına destek oldu.

TEKYAZ olarak FRC takımlarına tasarımlarını yapabilmeleri için lisans sponsoru olduk. Bunun yanında dünyada her geçen gün adını duyuran ve gitgide yaygınlaşan 3DEXPERIENCE Platform üzerinden kendilerine bilgilendirme sayfaları hazırladık. Takımlar da SOLIDWORKS’ün tasarım kabiliyetini, yarışmada etkin robotlar tasarlamak için kullandılar.

TEKYAZ olarak sadece lisans sponsorluğu ile kalmayıp yarışan ekiplere tasarım ve üretim konusunda mentorluk sağladık. Bu süreçte genç mühendis adayları ile edindiğimiz bilgi ve tecrübeleri Robot Nasıl Yapılır makale serimizde topladık.

Siz de FRC takımıysanız bu linkten SOLIDWORKS ve 3DEXPERIENCE lisans sponsorluğu için bize ulaşabilirsiniz.

FRC takımlarına özel hazırladığımız bilgilendirme sayfalarına 3DEXPERIENCE Platform’a kayıt olduktan sonra bu linkten ulaşabilirsiniz.

3DExperience Teknik Destek Mühendisi

YANIT VER

Mesajınızı yazın
Adınızı buraya girin