Flow Simulation Hava Kirlilik Analizi-Webinar

0
512

Son güncelleme: 24.08.2023

08.03.2022 tarihinde düzenlemiş olduğumuz webinarımızda SOLIDWORKS Flow Simulation özellik ve yeteneklerinden bahsettik. HVAC Analiz ve konfor parametrelerinde değindik. Bir şehir modeli oluşturarak hava kirliliğini HVAC modül ile birlikte gelen tracer study üzerinden gerçekleştirdik.

Sorulan Sorular
1- NOx değerlerini ppm biriminde post processing yapma şansımız var mıdır? Anlaşılabilir NOx değerlerine erişebilmek adına deneysel çalışma üzerinden herhangi bir validasyon çalışmanız mevcut mudur?

Farklı birim değerleri üzerinden birim dönüştürme işlemleri yapılarak değerler girilebilir. Deneysel çalışma sonuçlarını ilgili kurum ve kuruluşların yayınladığı dökümanlar üzerinden temin ettik.

2- Yangın için bu model uygulanabilir mi?

Flow Simulation ile yanma analizi gerçekleştirilememektedir. Ancak yanmanın etkisi ile oluşacak zararlı gazlar webinarda anlatılan Tracer Study tekniği ile benzer şekilde gerçekleştirilebilir.

3- Kirlilik haritalaması konusunda bir çalışmanız var mı?

Tracer Study üzerinden alınan kütle kısmı grafikleri analiz çalışmasında kirliliğin yoğunlaştığı bölgeleri göstermektedir. Bu bağlamda bir haritalama sonucu sunmaktadır.

4- Detay tasarımlarda tasarımı bozmadan bölgesel olarak çalışabilir miyiz?

Flow Simulation ile detay veya büyük çalışmalarda simetri çalışma özelliği ve hesaplama alanı uygulamaları vasıtasıyla simulasyon mantığına uygun olacak şekilde basitleştirme gerçekleştirilebilir.

5- Görüş mesafesi analizi gerçekleştirebilmemiz (yangın,sis vb.) için bir analiz ya da paket bulunuyor mu?

Sis gibi koşullar için bağıl nem üzerinden bir çalışma gerçekleştirilebilir. Yangın gibi koşullarda çıkan zararlı maddeler tracer study gibi çalışmalar ile gerçekleştirilebilir.

6- Dış uzay analizlerinde bu belirttiğiniz termal analizi kullanabilir miyiz?

Flow Simulation ile yükseklik sınırı 100 km’dir. Stratosfer yüksekliğine kadar bölgelerde daha etkin çalışmalar gerçekleştirebilirsiniz.

7- Bir otomobilin motor kaputu içerisindeki ısı dağılımı Flow Simulation ile nasıl çözülebilir?

Motor kaputu içinde kapalı alan oluşturulup hava akışı akışkan olarak girilerek motor ve bileşenlerine ısı kaynağı tanımlanıp ilgili alan içindeki sıcaklık dağılımı gözlemlenebilir.

8- Bu kadar büyük hacimli analizlerde sonucun doğruluğunu sorgulamak için nasıl bir yaklaşım yapılabilir?

Flow Simulation yakınsama değerleri baz alınabilir. Analiz ile ilgili olarak farklı hedefler (goal) tanımlanarak bu değerlerin yakınsaması sağlanabilir. Değerlerin yakınsama grafikleri belirli cevaplara kararlı şekilde oturduğunda doğruluk anlamında fikir yürütülebilir.

SOLIDWORKS Flow Simulation hakkında detaylı bilgi almak için ürün sayfasını ziyaret edebilirsiniz:
Elite Applications Engineer, Sertifikalar: CSWE, CSWE-Simulation

YANIT VER

Mesajınızı yazın
Adınızı buraya girin