3DEXPERIENCE ile Geleceğe Ulaşım Yarışması

0
675

Son güncelleme: 22.08.2023

TEKYAZ Teknolojik Yazılımlar şirketi olarak Fikret Yüksel Vakfı ile birlikte çalışıp çeşitli okullardan bir çok öğrenciye ulaşıp bu öğrencilere en iyi desteği sağlayarak liseler arası Geleceğe Ulaşım Yarışması adında bir yarışma organize ettik. Bu yarışmada öğrencilerden istenen, kendi okullarından bir takım kurarak ilgili takımlar ile 3DEXPERIENCE Platform üzerinden geleceğe faydalı ulaşım araçları tasarlamaktı.

Bu süreçte TEKYAZ Teknolojik Yazılımlar şirketi olarak öğrencilere, yarışma alanları oluşturup ismini günden güne daha fazla kitleye duyuran ve şu anda kullanılan birçok programın gelecekte yerini alacak olan 3DEXPERIENCE Platformu ücretsiz olarak sunduk. Bu süreçte sadece öğrencilere platformu ücretsiz olarak sunmakla kalmayıp onlarla birlikte online ortamda 3DEXPERIENCE Eğitimleri gerçekleştirdik. Ayrıca firmamız bünyesinde çalışan Intern Mühendislerimiz ile Geleceğe Ulaşım Yarışmasında yarışan her takıma 3DEXPERIENCE’a adaptasyon süreçlerini hızlandırmak için mentorluk desteği sağladık.

Bu yarışta öğrencilerin yaşlarına nazaran kendilerinden beklenmeyen düzeyde performans gösterip 3DEXPERIENCE Platformu profesyonel düzeydeki tasarımlarında kullanarak çok güzel başarılara imza atan genç yetenekler, bizleri oldukça şaşırttılar. Yarışma kapsamında çeşitli kategorilerde ödüller verildi.

Geleceğe Ulaşım Yarışması için yapılan tasarımlardan örnekler:

Geleceğe Ulaşım Yarışması Örnek Tasarımlar
Geleceğe Ulaşım Yarışması Örnek Tasarımlar

Ödül kategorileri 10 farklı alanda olup aşağıdaki şekildedir:

-3D Expert Ödülü
-Doğa Dostu Ödülü
-Geleceğin Aracı Ödülü
-Özgün Tasarım Ödülü
-Jüri Özel Ödülü
-Tasarım Verimliliği Ödülü
-Güvenlik ve Konfor Ödülü
-En İyi Sunum Ödülü
-3DSwym Paylaşım Ödülü
-Halkın Seçimi Ödülü

Bu ödüller, taşıma araçlarındaki sorunları analiz edip bu sorunlar neticesinde verimli tasarım yapma kabiliyeti, araçlarda güvenliği ve konforu ön plana çıkarma, platformu aktif kullanma gibi kriterlere göre verilmiştir. Yarışmacı takımlar sektörün yetkin isimlerinden oluşan jüri ekibi  tarafından değerlendirilip kazanan ekipler TEKYAZ 2022 Tasarım Zirvesi‘nde açıklanmıştır.

Ödül kazanan tasarımlara ve takımlara buradan ulaşabilirsiniz.

Eminiz ki bu fikirler sayesinde geleceğimizin ulaşım araçları bir adım daha önde olacak…

YANIT VER

Mesajınızı yazın
Adınızı buraya girin