Gövdelere Property Tab Builder ile Özel Özellik Tanımlama

0
1796

Son güncelleme: 24.08.2023

Property Tab Builder ile oluşturulan Custom Properties Sekmesi özel özellikleri bir kart doldurur gibi yaratmamızı sağlar. Normalde özel özellik oluşturmanız için programın üst tarafından File Properties’e girerek tek tek elle doldurmak gerekir. Custom Properties bu zahmeti bizden alıyor biz sadece veri giriyoruz. Property Tab Builder program harici çalışır ve Özel Özellikler sekmesinin tasarımını yapmamızı sağlar.

Property Tab Builder ‘e ulaşmak için Windows aramasına “özellik sekme oluşturucusu” yazdığınızda karşınıza çıkacaktır.

Gövde bazlı özel özellik yazmak için Type kısmından “Weldment” seçmeniz gerekmekte.

Bunu seçtikten sonra sol taraftan özel özellik oluşturmamız gerekiyor. Textbox normal özel özellik girebileceğiniz alandır. Caption ve Name kısmını istediğiniz özel özellik adını girebilirsiniz.

List ise özel özellik listesi yapmanızı sağlamakta. Örneğin belli başlı girdiğiniz özel özellikler var her seferinde yazmak istemiyorsunuz sadece seçerek o özel özelliği yazdırabilirsiniz.

Bunları kendinize göre oluşturduktan sonra kaydedip programa geri dönüyoruz. Sağ tarafta Özel Özellik sekmesini göreceksiniz. Orada bir kere F5’ e bastığınızda ve bir kesim listesi yani bir gövdeye tıkladığınızda bu menü gözükecektir ve daha hızlı bir şekilde buradan doldurabileceksiniz. Doldurduktan sonra Uygula butonuna basmanız gerekmektedir. Böylece özel özellik isimlerini tekrardan girmek zorunda kalmayacaksınız. Her gövdeye bu şekilde tıklayıp hızlı bir şekilde özel özellik girebilirsiniz.

   

Kesim listesi özel özelliğini kontrol ettiğimizde girdiğimiz tüm değerlerin girilmiş olduğunu görüyoruz.

Farklı bir gövdeye tıkladığımızda o gövde için değerlerin boş geldiğini göreceksiniz. Bu işlem her gövde için ayrı özel özellik yazmaktadır.

SOLIDWORKS Elite Uygulama Mühendisi Sertifikalar: CSWE - Elite Application Engineer

YANIT VER

Mesajınızı yazın
Adınızı buraya girin