Meslek Liseleri Tasarlıyor – SOLIDWORKS ile Tasarım 4.0

0
551

Son güncelleme: 24.08.2023

Doğal Afetler

Yakın zamanda ardı ardına gerçekleşen doğal afetlerden ülkece çok derinden etkilendiğimiz bu dönemde artık yaptığımız tasarım ve projelerimizle insanlara umut olmaya başlıyoruz.

 

Bu kapsamda Kocaeli Meslek Liseleri arasında Kocaeli Sanayi Odası, Kocaeli İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve TEKYAZ’ın da işbirliğiyle düzenlenen ‘’Meslek Liseleri Tasarlıyor – SOLIDWORKS ile Tasarım 4.0’’ yarışmasının konsepti de Doğal Afetler. En az 2 öğrenci ve danışman öğretmenle katılınan bu yarışmada, öğrenciler afet anı ve sonrası için çözümler üretiyor ve zor dönemlerde söz sahibi olmaya başlıyorlar.

 

Öğrencilerden Doğal Afetler sonrası oluşan barınma, sosyal veya sağlık ihtiyaçları gibi temel sorunlara çözümler üretilmesi isteniyor. Bu çözümler de TEKYAZ tarafından lisansı verilen ve 3 boyutlu tasarımda söz sahibi olan SOLIDWORKS programı üzerinden yapılıyor.

 

Ayrıca öğrencilere SOLIDWORKS konusunda verilecek olan 32 saatlik bir eğitim sonucunda uluslararası sertifika sınavına da girmeye hak kazacaklar. Bir projenin ortaya çıkarken geçtiği bütün evrelerden geçtiği bu üretim evresinde; öğrencilerimiz tasarım fikri ortaya koyma, bu tasarım fikrini 3 boyutlu bir şekilde modelleme, oluşturulan model hakkında sektörden yetkili kişilerle irtibata geçip mentör tavsiyesi alma safhalarından geçiyorlar.

Bu safhalardan sonra verilecek olan Sunum Teknikleri ve Etkili İletişim eğitimi sayesinde, oluşturulan projeleri sektörün ileri gelenleri önünde sunma imkanına da erişiyorlar.

Bu süreçte yapılan tasarımlarla hem ülkemizde büyük yankı uyandırabilecek hem de yenilikçi tasarım fikirleri desteklenecektir.

Ödüllendirme aşamasında:

  • Geleceğin Tasarımı Ödülü’nde 1. Olan Takıma
  • Özgün Tasarım Ödülü’nde 1. Olan Takıma
  • En İyi Sunum Ödülü’nde 1. Olan Takıma
  • Jüri Özel Ödülü’nde 1. Olan Takıma

Olmak üzere 4 farklı kategoride birbirinden özel ödüller verilecektir. 

YANIT VER

Mesajınızı yazın
Adınızı buraya girin