Online Lisans Kullanımı Kaldırılıyor!

1
842

Son güncelleme: 23.08.2023

İlk olarak 2018 yılıyla beraber kullanılmaya başlanan online lisans ile birlikte bilgisayara bağlı kalmadan kullanıcı hesap bazlı lisanslama yapılabilmekteydi. Online lisans ile birlikte lisanslar bilgisayar bazlı değil kullanıcı adı veya e-posta adresine göre tanımlanabilir ve sürekli internet bağlantısı olan bilgisayarlarda bu kullanıcı adı veya e-postaya göre kullanılabilmekteydi. Online lisans kullanımı ve hakkında daha fazla bilgi edinmek için SOLIDWORKS Online Lisans Kullanımı isimli makalemizi inceleyebilirsiniz.

SOLIDWORKS Online lisansın çıktığı tarihten bu zamana kullanım oranı göz önünde bulundurulduğunda birçok kullanıcının hala bilgisayar bazlı aktivasyonu kullanmaya devam etmesinden dolayı 5 Şubat 2022 tarihiyle beraber bu aktivasyon tipini kaldıracağını duyurdu.

5 Şubat 2022 tarihine kadar Online Lisans kullanmaya devam edebilirsiniz. Bu tarihten sonra online lisans kullanımını durdurmayan kullanıcılar bilgisayar (makine) bazlı aktivasyona otomatik olarak geçiş yapacaklardır.

SOLIDWORKS 2022 Versiyonu ile birlikte SOLIDWORKS yüklenirken giriş yaparak kullandığınız online lisans’a giriş ekranı ve buna bağlı online lisans altyapısı kurulumu gerçekleşmeyecektir. Bu yüzden SOLIDWORKS 2022 versiyonuna geçiş yaparken online lisansı kullanamayacağınızı göz önünde bulundurmanız önemlidir.

SOLIDWORKS Elite Uygulama Mühendisi Sertifikalar: CSWE - Elite Application Engineer

1 Yorum

  1. Tam bugün online lisans alımı için yöneticimiz ile görüşürken sizin duyurunuzu okudum. Çok üzüldüm. Neden online lisans iptal edildi?

YANIT VER

Mesajınızı yazın
Adınızı buraya girin