Otomatik 3+2 Kaba İşleme

0
372

3+2 Kaba operasyonu; takım boyu, tutucu, fikstür ve aparatlar ile birlikte malzemede belirlenmiş olan stoğu da göz önünde bulundurarak, Turbo HSR metodu ile takım yollarını güvenli bir şekilde oluşturur.

3+2 Kaba operasyonunda işlenecek parçanın farklı yüzeylerine MAC pozisyonları atamaya gerek kalmadan, tek MAC pozisyonu ile parça farklı açılarında işlenebilir.

Parça Pozisyon
Parça Pozisyon

Otomatik 3+2 işleme operasyonu özelliklerinde 3 farklı mod bulunmaktadır:

Otomatik Mod: Tüm açıları analiz ederek otomatik takım yolu oluşturur.

Yarı Otomatik Mod: Tüm açıları analiz eder fakat işlemek istenen açıların öncelik sıralamasını manuel olarak belirlemeye olanak tanır. Eklenmek veya çıkartılmak istenen açıları da seçerek takım yolu oluşturur.

Manuel Mod: Bu mod ile sadece kullanıcıların manuel olarak seçmiş olduğu yüzeylere veya açılara göre pozisyonlamalı olarak takım yolu oluşturur.

3+2 Kaba İşleme
3+2 Kaba İşleme

Otomatik 3+2 Kaba Operasyonunda, pasolar ve takım yolu özelliklerinin ayarları Turbo HSR komutunda olduğu gibi Pasolar menüsü altında gerçekleştirilir.

Pasolar menüsünden; yanal adım, eksenel adım, değişken z adımları, limitlendirmeler, takım yolu yumuşatmaları ve özelliklere erişim sağlanıp ilgili değişiklikler yapılabilir.

Otomatik 3+2 Kaba İşleme Pasolar Menüsü
Otomatik 3+2 Kaba İşleme Pasolar Menüsü

Otomatik 3+2 Kaba İşleme ile parçayı işlerken farklı MAC’ler atamaya gerek kalmadan tek MAC ile operasyonlarınızı gerçekleştirebilirsiniz.

SolidCAM hakkında detaylı bilgi almak için ürün sayfasını ziyaret edebilirsiniz:
Tekyaz SolidCAM Eğitim Sorumlusu - Makine Mühendisi

YANIT VER

Mesajınızı yazın
Adınızı buraya girin