PDM’de Silinen Kullanıcıların Geri Yüklenmesi

0
117

SOLIDWORKS PDM’nin eski sürümlerinde, bir kez silinmiş bir kullanıcıyı geri getirmek neredeyse imkansızdı. Bu noktada yapılabilecek tek çözüm, PDM içerisine aynı isime sahip yeni bir kullanıcı oluşturmaktı. Yeni oluşturulan kullanıcı her ne kadar aynı isime sahip olsa bile silinmiş kullanıcının üzerindeki yetkileri ile aynı olmamaktadır. Bunun için, silinen kullanıcının yetkileri tekrardan yeni kullanıcıya manuel bir şekilde girilmesi gerekmekteydi.

Neyse ki, SOLIDWORKS PDM 2023 ile birlikte, bu sorunu çözen ve silinmiş kullanıcıların izinlerini ve tüm bilgilerini geri yüklemenizi sağlayan harika bir özellik eklenmiştir. Ayrıca bu yeni özellik sayesinde, daha önceden silinmiş olan bir kullanıcının özelliklerini (Bilgiler,Yetkiler,Ayarlar) aynı pencere üzerinden görmek mümkündür.  Bu yönetimi kolaylaştırmanın yanı sıra, kullanıcıların kaldıkları yerden devam etmelerine olanak sağlamaktadır.

SOLIDWORKS PDM Yönetim Paneli
SOLIDWORKS PDM Yönetim Paneli

PDM 2023 ve sonrasında, bir kullanıcıyı geri getirmek istediğinizde, ilk olarak Yönetim Paneli’nde ilgili kasaya giriş yapmanız, Kullanıcı ve grup yönetimi bölümünü açarak Kullanıcılar sekmesine tıklamanız gerekiyor. Ardından, silinmiş kullanıcıları görmek için sağ tıklayıp Silinmiş Kullanıcıları seçmelisiniz.

Silinmiş Kullanıcılar
Silinmiş Kullanıcılar

Buradan, geri yüklemek istediğiniz kullanıcının Oturum açmayı geri yükle seçeneğini işaretleyip, değişiklikleri kaydetmek için Yönetim panelinin sol üst köşesindeki Kaydet butonuna tıklamanız yeterli olacaktır.

SOLIDWORKS PDM Yönetim Paneli
SOLIDWORKS PDM Yönetim Paneli

Böylelikle silinen kullanıcı, bütün yetkileri ve ayarları ile birlikte başarılı bir şekilde geri yüklenmiştir.

SOLIDWORKS PDM hakkında detaylı bilgi almak için ürün sayfasını ziyaret edebilirsiniz:
SOLIDWORKS Teknik Destek Mühendisi | Sertifikalar: CSWE

YANIT VER

Mesajınızı yazın
Adınızı buraya girin