Son güncelleme: 24.08.2023

SOLIDWORKS PDM üzerinden açtığınız, ön izlemesine bastığınız her dosya otomatik olarak sunucunuzda kendi yerel hard diskinize kopyalanır ve oradan açılır. PDM bu önbelleğe alma işini performansı arttırmak için otomatik yapmaktadır.

Fakat bir süre sonra çok fazla dosya açtığınızda PDM görünümünün kurulu olduğu diskiniz dolmaya başlayabilir. İhtiyacınız olmayan dosyaları önbellekten temizleyerek disk doluluğu probleminden kurtulabilirsiniz.

Önbelleğe Alım

PDM ilk kurulumu sonrası kasanıza girdiğinizde izniniz olan tüm dosyaları görürsünüz. Fakat bu dosyaların hiç birisi aslında sizin bilgisayarınızda yoktur ve yer kaplamazlar. Ne zaman ki dosyayı önizlemek istersiniz, açarsanız, kasadan alırsınız veya sürüm alma işlemi yaparsınız, o zaman dosyaların ilgili versiyonları yerel hard diskinize kopyalanır.

Hiç açmadığınız bir dosyaya basıp sürüm sekmesine göz atacak olur iseniz aşağıdaki gibi bir görünüm ile karşılaşırsınız.

Yukarıdaki -/9 ibaresi dosyanın toplam 9 adet sürümünün bulunduğunu ve sizin yerel diskinizde bu dosyanın var olmadığını belirtmektedir. Yani bu dosya bilgisayarınızda yer kaplamamaktadır. Ne zaman ki dosyayı açarsanız otomatik olarak son sürümü diskinize kopyalanacak ve artık bilgisayarınızda yer kaplamaya başlayacaktır.

Önbelleği Temizlemek

Diskinizin doluluk oranı arttıkça ihtiyacınız olmayan bu dosyaları önbelleğinizden temizlemek isteyebilirsiniz. Bunu yapmak için basitçe önbellekten kaldırmak istediğiniz dosyaları seçin ve Araçlar > Yerel Önbelleği Temizle (Tools > Clear Local Cache) komutuna basmanız yeterlidir.

Bu işlemden sonra artık bu dosyalar bilgisayarınızda yer kaplamayacaktır.

Kasadan alınmış dosyalar için bu işlem yapılamaz. Bu işlem sadece önbelleği temizlemektedir. Dosyaları silmek ile karıştırılmamalıdır.

Dosya seçmek yerine dilerseniz topluca klasörleri veya komple kasayı seçip bu komutu çalıştırabilirsiniz.

SOLIDWORKS PDM hakkında detaylı bilgi almak için ürün sayfasını ziyaret edebilirsiniz:
SOLIDWORKS PDM Uygulama Mühendisi, Sertifikalar: CSWE, Elite Engineer

YANIT VER

Mesajınızı yazın
Adınızı buraya girin