Power Surfacing İğneleme Ve Dikiş İzi Oluşturma

0
799

Son güncelleme: 22.12.2020

Bu makalemizde koltuk tasarımında görselleştirme açısından önem taşıyan unsurlardan biri olan, iğneleme ve dikiş izi belirtme nasıl yapılır onu göreceğiz.

  • Öncelikle yapmamız gereken, model üzerinde düzenli bir loops ataması yapmak olacaktır. Bu atılacak loops’lar yapacağınız dikiş modeline göre atılmalıdır. Bu kısım doğru işlemi yapabilmemiz açısından oldukça önemlidir.
  • Seçim setlerinden, kenar seçim setini seçiyoruz ve gerekli çizgileri seçerek “create loops” diyoruz.

.

  • Ardından loops’ların kesişme noktalarını iğneleme yapacak şekilde seçiyoruz ve extrude diyoruz.

  • Extrude dedikten sonra hiçbir yere dokunmadan, noktalar seçili bir şekilde ortada çıkan oku aşağı doğru istediğimiz ölçüde çekiyoruz.

  • İlk etapta iğneleme işlemini gerçekleştirmiş olduk, dikiş izlerini yapabilmek için ise insert edges komutu kullanıyoruz. Insert edges komutuyla dişileri çizmeye başlayabilirsiniz.

  • Dikiş çizgilerini oluşturduktan sonra, çizgileri seçiyoruz ve aynı iğneleme kısmında yaptığımız gibi, extrude diyoruz.

Bu şekilde modelimizi tamamlamış oluyoruz. Chester koltuklarınızda yada farklı mobilyalarınızda, iğneleme ve dikiş izlerini bu şekilde gösterebilirsiniz.

Tekyaz teknolojik yazılımlar firmasında SOLIDWORKS SWOOD teknik destek ve eğitim sorumlusuyum. Aynı zamanda SOLIDWORKS COMPOSER VE VISUALIZE alanlarında çalışmalar gerçekleştiriyorum.

YANIT VER

Mesajınızı yazın
Adınızı buraya girin