Property Tab Builder-Özellik Sekme Oluşturucusu ile Özel Özellik Oluşturma-Webinar

0
974

Son güncelleme: 24.08.2023

SOLIDWORKS ‘te bir taslak üzerinden seçim yaparak özel özelliklerinizi hızlı bir şekilde doldurmak istemez miydiniz? Özellik sekme oluşturucusu sayesinde bu işlem oldukça basit. Özellik sekme oluşturucusu hakkındaki tüm detayları webinarımızda açıklıyoruz.

22.12.2022 tarihinde düzenlemiş olduğumuz webinarımızda Property Tab Builder yani Türkçe adıyla Özellik Sekme Oluşturucusu ile beraber Özel Özelliklerimizi hızlı bir şekilde nasıl doldurabileceğimizden ve yeteneklerinden bahsettik. Tüm adımlarıyla beraber bu konuyu derinlemesine inceledik.

Webinar Sırasında Sorulan Sorular ve Tamamlanan Kısım;

1- Sac ve profil gövdelerinde birden fazla gövde olduğunda kesim listesindeki özelliklere toplu bir yazma yapabilir miyim?

.wldprp ile oluşturulmuş sekmeler tek bir gövde üzerinde değişiklik yapar, her gövde için tekrardan bir seçim yapmamız gerekir.

Tamamlanan Kısım;

Webinar esnasında Excel üzerinden çekmiş olduğumuz satır ve sütun bilgilerindeki eksiklikten dolayı, sekme oluşturucusuna bilgileri çağıramamıştık. Bu durumu tekrar ele alalım;

Range Seçim İşlemi
Range Seçim İşlemi

Resimdeki gibi ilk satırda seçmek istediğimiz sütunu Satır başlangıç ve bitişlerine dikkat edecek şekilde Sayfa1(A2:A5) olarak ekliyoruz.

Bu adımdan sonra seçeceğimiz listede bir üst listedeki bilgilere göre farklılık göstermesini istediğimiz için, bir Parent ilişkisiyle, üst açılır listeyi belirtmemiz gerekiyor.

Parent Seçim İşlemi
Parent Seçim İşlemi

Buradaki gibi Parca Tipi açılır listesini Parent olarak ekledik. Daha sonrasında, seçimimize göre hangi sütunların hangi satır aralıklarıyla beraber gelmesini istediğimizi 2 numaralı öğede dolduruyoruz.

Sütun Bilgilerinin Girilmesi
Sütun Bilgilerinin Girilmesi

Firmalara göre değişiklik gösterecek olan kodların olduğu sütunları yukarıdaki işlemlerin aynılarını yaparak dolduruyoruz.

Bilgilerin Özel Özelliklere Gelmesi
Bilgilerin Özel Özelliklere Gelmesi

Sekme oluşturucumuzla beraber Excel tablomuzdan aldığımız tüm bilgiler istediğimiz gibi geldiğini görmüş oluyoruz.

SOLIDWORKS Teknik Destek Mühendisi Sertifikalar: CSWE

YANIT VER

Mesajınızı yazın
Adınızı buraya girin