SETUP – SolidCAM Kurulum Atama

0
1266

Son güncelleme: 04.04.2023

SolidCAM’de sıklıkla karşılaşılan kullanım hatalarından birisi Mac 2-1, Mac 3-1 gibi farklı bağlama noktaları (referans noktası) kullanarak yapılan operasyonlarda operasyondan önce kurulum (setup) eklemenin unutulmasıdır.

Kurulum menüsüne çift tıklanır
Kurulum menüsüne çift tıklanır

Yukarıdaki ekran alıntısında da görüldüğü gibi Mac 1-1 ve Mac 2-1’in üzerinde kurulum bulunmaktadır. Eğer bu operasyonların üzerinde kurulum atanmamış olursa tezgah istenilen şekilde hareket etmeyebilir ve hatalı bir işlem yapabilir.

Örneğin; Mac 2-1 operasyonu oluşturulup kurulum atanmazsa, SolidCAM tezgahın bağlama noktasını Mac 1-1’deki kurulumu baz alarak devam eder ve referans noktası Mac 1-1’deymiş gibi G kodu çıkartır.

Kurulum nasıl atanır ?

Aşağıdaki ekran alıntısında görüldüğü gibi kurulum atamak istenen operasyonun üzerine sağ tıklayıp tezgah ayarları seçeneğine gelinir. Seçilen operasyonun üzerine atamak isteniyorsa ‘Önce’, altına atamak isteniyorsa ‘Sonra’ seçeneğine tıklanır.

Tezgah ayarları seçeneğinden kurulum atamak istenen yer seçilir.
Tezgah ayarları seçeneğinden kurulum atamak istenen yer seçilir.

Açılan pencerede Table_Pos1 seçeneği tıklanıp daha sonra sağ taraftaki Home kısmından operasyonun referansını seçilir. Örneğin; operasyon Mac1-1 de yapıldıysa Mac 1-1’i , Mac 2-1 ise Mac2-1 i seçip Tamam seçeneğine tıklanır.

Home kısmından operasyonun referansı seçilir.
Home kısmından operasyonun referansı seçilir.

Sonuç olarak; Kurulum pembe/mor renkte, Mac ve pozisyonlar siyah renkte olmalıdır. Aksi halde hatalı veya eksik bir kurulum yapılmıştır. Yapılan adımlar gözden geçirilmelidir.

Mac Rengi ve İşleme Hazır Olma Durumu
Mac Rengi ve İşleme Hazır Olma Durumu

SolidCAM hakkında daha detaylı bilgi için web sitemizi buradan ziyaret edebilirsiniz.

SolidCAM hakkında detaylı bilgi almak için ürün sayfasını ziyaret edebilirsiniz:
Tekyaz SolidCAM Eğitim Sorumlusu - Makine Mühendisi

YANIT VER

Mesajınızı yazın
Adınızı buraya girin