Ücretsiz Analiz Araçları SimulationXpress – FloXpress

0
1053

Son güncelleme: 23.08.2023

SOLIDWORKS’ ün herhangi bir sürümüne sahip olduğunuzda, SimulationXpress – FloXpress ücretsiz bir şekilde sahip olursunuz. Bu blog yazımızda, SimulationXpress – FloXpress nasıl aktifleştireceğinize ve temel özelliklerine bir göz atacağız.

Xpress – Nedir ?

Temel olarak, SimulationXpress’in herhangi bir SOLIDWORKS – Standard, Professional veya Premium sürümüne sahip tüm kullanıcılar için ücretsiz bir araçtır. SOLIDWORKS kullanıcıları için basit parçalar üzerinde statik analizler yapmasına olanak sağlar. SimulationXpress, pahalı ve zaman alan saha testleri yerine tasarımlarınızı bilgisayarda test ederek maliyeti ve pazara sunma süresini azaltmanıza yardımcı olabilir. SimulationXpress Command manager’ da bulunan hesapla içerisinde ulaşabilirsiniz.

simulationxpress-floxpress

Ücretsiz bir araç olarak, SimulationXpress’in doğal olarak bazı sınırlamaları vardır. Bu sınırlamalardan ilki sadece statik analizler için kullanılır. Diğer bir sınırlama olarak montajlar ve çok gövdeli parçalarda kullanılamaz. Bununla birlikte, fikstürler sabit yüzlerle sınırlı  ve yük olarak ise sadece kuvvet ve / veya basınçlarla temsil edilebilir.

fikstür ve yük

SimulationXpress analizi çalıştırmadan önce sonlu eleman analizinde kullanılan mesh boyutunda değişiklik yapmanıza izin verir fakat yine de kontrolünüz sınırlıdır. Mesh  boyutunu ayarlamak için basit bir kaydırıcı mevcuttur. Mesh boyutu global olarak değişir. Kritik yüzeyler için mesh boyutunu değiştiremezsiniz. Analiz sonuçlarını Word belgesi biçiminde veya eDrawings dosyası olarak dışarı aktarabilirsiniz.

FloXpress Nedir ?

SOLIDWORKS FloXpress, SOLIDWORKS’te bulunun sıvının davranışını analiz etmenizi sağlayan ücretsiz bir araçtır. Analiz sonucunda akışın hız dağılımını görebilir bu sayede tasarımınızda ki sorunlu alanları önceden tespit edebilirsiniz. Bu sayede bir parça üretmeden önce tasarımınızda ki hataları önceden tespit edebilirsiniz.

rapor

SimulationXpress ve FloXpress Etkinleştirme

Bu kısımda anlatılanlar FloXpress içinde geçerlidir. SimulationXpress ve Floxpress ilk kullanımınız da etkinleştirmeniz gerekmektedir. SimulationXpress veya FloXpress üzerine ilk kez tıkladığınızda karşınıza etkinleştirme aracı çıkmaktadır. Aşağıda sol taraftaki resimde etkinleştirmek için karşınıza çıkan etkinleştirme aracı gözükmektedir. Etkinleştirme aracında ki linke tıkladığınızda sizi mysolidworks’e yönlendirir. Oturum aştığınızda aşağıda sağ taraftaki resimdeki gibi  ürün etkinleştirme kodunuz karşınıza çıkar. Bu ürün kodunu etkinleştirme aracına girerek SimulationXpress kullanmaya başlayabilirsiniz.

etkinleştirme aracı

Sizde tasarımlarınız hakkında SOLIDWORKS’ün ücretsiz araçlarından yararlanarak tasarımlarınızı doğrulayabilirsiniz. FloXpress ve SimulationXpress aktif olarak kullanıyor fakat daha detaylı analizler yapmanız gerekiyorsa bizim ile iletişime geçebilirsiniz. MySolidworks üyelik adımları için bu yazımızı inceleyebilirsiniz.

Diğer blog yazılarımızı okumak için tıklayınız.

SOLIDWORKS Flow Simulation hakkında detaylı bilgi almak için ürün sayfasını ziyaret edebilirsiniz:
Şirketlerin Daha İyi Ürünler Tasarlamasına Yardımcı Olmak Sertifika :PROFESSIONAL - Simulation

YANIT VER

Mesajınızı yazın
Adınızı buraya girin