SIMULIA Abaqus Model Ölçüsü Görüntüleme

0
609

SIMULIA Abaqus CAE içerisine çeşitli dosya formatlarında model atılabilmektedir. Bunun yanı sıra SOLIDWORKS içinden Abaqus eklentisi ile doğrudan SIMULIA Abaqus içine model aktarılabilmektedir.

SIMULIA Abaqus içerisinde birim olmadığı için analiz işlemlerinde belirli birim sistemini takip ederek çalışma yapmak gerekmektedir. Bu durumda Abaqus içine aktarılan modellerin ölçüleri de bilinmelidir. SIMULIA Abaqus, CAD programlarında kullanılan mevcut ölçüye göre boyutu belirlemektedir.

SOLIDWORKS’te tasarlanmış olan delikli plaka ölçüleri mm birim sistemi kullanılarak oluşturulmuştur.

SOLIDWORKS Plaka Tasarım ve Ölçüler
SOLIDWORKS Plaka Tasarım ve Ölçüler

İlgili model SOLIDWORKS-Abaqus eklentisi Abaqus ortamına aktarılmıştır. Burada Query Information özelliğine girilip Distance seçilerek modelde ortaya çıkan noktalar seçilip ölçü bilgisi gözlemlenebilir. Burada çıkan ölçü değeri ilgili model hangi ölçü birimi ile oluşturuldu ise büyüklük olarak o miktarda gözlemlenecektir.

SIMULIA Abaqus Query Information
SIMULIA Abaqus Query Information
Abaqus Distance Komutu ile Modelde Bulunan Noktalar Üzerinden Ölçüm Yapma
Abaqus Distance Komutu ile Modelde Bulunan Noktalar Üzerinden Ölçüm Yapma

Örneğin plaka parçası SOLIDWORKS ortamında 100 mm olarak tasarlanmıştı. Abaqus’e aktardığımızda Distance değeri 100 birim olarak görünecektir.

Abaqus Model Ölçü ve Boyutları Gözlemleme
Abaqus Model Ölçü ve Boyutları Gözlemleme

SOLIDWORKS’te model m cinsinden çizilmiş olsaydı Distance değeri Abaqus’te 100 mm=0,1 m olacağından 0,1 birim olarak gözlemlenecekti. Bu sebeple tasarım yaptığımız modellerimizde kullanmış olduğumuz birimlere istinaden Abaqus’e aktarmak gerekmektedir. Bu işlem sonrasında SIMULIA Abaqus-Birimler makalemizden de faydalanarak ilgili birim sistemlerini takip ederek analiz işlemlerini gerçekleştirebilirsiniz.

SIMULIA Abaqus yetenek ve özelliklerini incelemek için web sitemizi buradan ziyaret edebilirsiniz.

Elite Applications Engineer, Sertifikalar: CSWE, CSWE-Simulation

YANIT VER

Mesajınızı yazın
Adınızı buraya girin