Son güncelleme: 14.01.2024

SOLIDWORKS kurulumu tamamladıktan sonra masaüstünde bulunan simgeden çift tıklayarak SOLIDWORKS’ü açmak istediğinizde program açılmıyor ve ekrana hiçbir uyarı gelmiyorsa problemin sebebi kurulum sırasında bazı dosyaların eksik kurulması olabilir. Sorunu tespit etmek için:

  • Masaüstünde “Bilgisayarım” üzerine sağ tıklayın ve “Yönet” seçin.

  • “Uygulama” bölümünü açtığımızda hata ekranını görebileceğimiz bir pencere açılacaktır.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  • Yukarıdaki ekranda görüldüğü gibi “Microsoft VC90 ATL” hata kodunu görüyorsanız sorunu çözmek için Microsoft C++ 2008 kurulumunu yenilemeniz gerekmektedir. İlgili kurulum dosyalarını Microsoft’un sitesinden bu linke tıklayarak  indirebilirsiniz. Sadece vcredist_x86 ve vcredist_x64 dosyalarını indirmeniz yeterlidir.

  • Kurulum dosyalarını indirdikten sonra üzerilerine çift tıklayarak kurulum işlemlerini sağlamanız gerekmektedir. Eğer bu versiyonun kurulu olduğunu belirten uyarı çıkar ise mevcut kurulumu kaldırıp , indirilmiş olan dosyalar ile kurulumu yaparak sorunu giderebiliriz.

 

2 YORUM

  1. Merhaba. İki tane Solidworks açıyorum. İlk açtığımda (otomatik yedekleme aktif olduğu için) ana montajım oluyor. İkinci Solidworks içinde ise destek aldığım çizimlerim oluyor. Fakat burada şöyle bir sıkıntı yaşıyorum; ana montajıma parça eklemek ya da part bakmak için klasör içinde çift tıkladığımda ikinci açtığım Solidworks üzerinde açılıyor. Bunun ayarı var mıdır? İlk açtığım Solidworks içinde açılmasını istiyorum ama bir ayar göremedim.

YANIT VER

Mesajınızı yazın
Adınızı buraya girin