SOLIDWORKS Dosya Paylaşımı: Kolay, Hızlı ve Etkili İşbirliği

0
669

Share and Markup (Paylaşma ve İşaretleme) SOLIDWORKS kullanıcılarına, Lifecycle and Collaboration (Yaşam Döngüsü ve İşbirliği) sekmesindeki Share a File (Dosya Paylaş) komutunu kullanarak 3B tasarımlarını doğrudan SOLIDWORKS’ten herkesle paylaşma olanağı sağlar.

Not: Bu komut yalnızca SOLIDWORKS 2023 SP3 ve sonraki sürümlerde mevcuttur.

Lifecycle and Collaboration sekmesi
Lifecycle and Collaboration sekmesi

Dosya Paylaşma, Cloud Services (Bulut Hizmetleri) ve 3DEXPERIENCE SOLIDWORKS rollerini kullanan herkes tarafından kullanılabilir; ancak dosyanın alıcısının, tasarımı paylaşan kişiyi görüntülemek, işaretlemek ve yorumları paylaşmak için herhangi bir 3DEXPERIENCE rolüne veya SOLIDWORKS lisansına ihtiyacı yoktur. Bu yöntem, geleneksel tasarım paylaşım yöntemlerinde karşılaşılan zorlukları ortadan kaldırır.

SOLIDWORKS kullanıcılarına Bulut Hizmetleri ile SOLIDWORKS Abonelikleri aracılığıyla sunulur ve tasarım iş birliğini, tasarımları yönetmek için SOLIDWORKS PDM veya Windows dosya sistemini kullananlar da dahil olmak üzere geniş bir kullanıcı yelpazesine sunar.

Share a File (Dosya Paylaşma)

Dosya Paylaş komutu, mevcut açık tasarımı bir 3D Drive klasörüne ekleyerek veya dışa aktararak ve bu dosyanın harici olarak paylaşılmasına izin vererek çalışır. Share a file (Dosya Paylaş) komutu ilk kez etkinleştirildiğinde, o kullanıcının My files (Dosyalarım) alanında otomatik olarak Shared with External (Harici ile Paylaşılan) başlıklı bir 3D Drive klasörü oluşturulur.

Shared with External klasörü
Shared with External klasörü

Oluşturma sırasında kullanıcı konuk yorumlarını etkinleştirmeyi ve dosyaya erişimi belirli kullanıcılarla (e-posta adresleri) kısıtlamayı seçebilir.

Paylaşım ayarları ekranı
Paylaşım ayarları ekranı

Eklenen tüm e-posta adresleri, nasıl oturum açılacağını açıklayan talimatlarla birlikte dosyayı görüntüleme bağlantısını içeren bir e-postayı otomatik olarak alacaktır.

Otomatik gönderilen mail
Otomatik gönderilen mail

Paylaşılan Dosyaları Ayarlama ve Yönetme

Kullanıcıların dosya paylaşmasına izin vermek için öncelikle platform yöneticisinin, Drives Control Center‘daki  Share With External (Hariciyle Paylaş) sekmesinde bulunan Allow platform members to share content with external users by link (Platform üyelerinin bağlantı yoluyla harici kullanıcılarla içerik paylaşmasına izin verin) seçeneğini etkinleştirmesi gerekir.

Paylaşım ayarını açma ekranı
Paylaşım ayarını açma ekranı

Bu seçenek etkinleştirilmezse SOLIDWORKS’te Dosya Paylaş komutunu seçtiğinizde aşağıdaki mesaj görüntülenecektir.

Paylaşım ayarı açık olmadığında alınan hata
Paylaşım ayarı açık olmadığında alınan hata

Alıcıların yorum paylaşmasına izin vermek için Enable Comments (Yorumları Etkinleştir) seçeneğinin açık olması gerekir. Bu seçenek kapalıysa SOLIDWORKS’te Dosya Paylaş komutunda yorumları etkinleştirme seçeneği de eksik olacaktır.

Platform yöneticisi, Drives Kontrol Merkezi widget’ındaki Share With External (Hariciyle Paylaş) sekmesini kullanarak hangi dosyaların kimlerle paylaşıldığını izleyebilir. Gerekirse platform yöneticisi, paylaşılan dosyalardan herhangi birine veya daha fazlasına erişimi, son kullanma tarihinden önce iptal edebilir. Bir kullanıcının harici paydaşların erişemeyeceği bir dosyayı yanlışlıkla paylaşması durumunda bu gerekli olabilir.

Paylaşımı iptal etme ekranı
Paylaşımı iptal etme ekranı

Depolama Alanı

Paylaşılan dosyaların, paylaşılan kişiler tarafından görülebilmesi için sisteminizdeki erişim limitlerine bağlıdır. Bu limit görüntüleme veya indirilen dosyanın fiilen dosya boyutudur. Örneğin; Paylaşılan dosya boyutu 5 MB olduğu varsayalım. Paylaştığınız kişi bu dosyayı görüntülediği zaman, sisteminizden 5 birimlik erişim kullanılacaktır.

Varsayılan olarak her 3DSwymer rolü ile 5.000 erişim miktarı elde etmiş olursunuz. ( Yaklaşık olarak 5 GB görüntüleme miktarına eşittir.) Toplam erişim miktarı, her ay otomatik olarak yenilenir.

Daha fazla erişim limitine ihtiyaç duyarsanız ek olarak her ay otomatik olarak yenilenmek üzere Extended Guest Access rolü ile 25.000 kullanım limiti ekleyebilirsiniz. Bu rol ile ilgili daha fazla bilgi almak için bizlerle iletişime geçebilirsiniz.

Depolama Alanını En Verimli Şekilde Kullanma

3DXML, paylaşım için önerilen dosya formatıdır. Yalnızca dosya boyutunu azaltmakla kalmaz, aynı zamanda paylaşılan dosyanın tasarım geçmişini ve özelliklerinin erişimini engelleyerek bu paylaşımı güvenli bir hale getirir.

Aşağıdaki tablo, SOLIDWORKS içinden yaptığınız Dosya Paylaş özelliğini kullanarak mevcut olan alternatif dosya formatı seçenekleriyle karşılaştırmalar yapılmıştır. Aynı dosya .sldprt, .3dxml, .step214 ve .ıgs formatında paylaşılarak ne kadar yer kapladığı listelenmiştir. 3DXML dosya formatının dosya boyutunu büyük oranda düşürdüğünü görebilirsiniz.

Dosya formatlarının boyut karşılaştırma tablosu
Dosya formatlarının boyut karşılaştırma tablosu

SOLIDWORKS ile Paylaş İşaretle ve Yorum Yap

Özet olarak, Dosya Paylaş komutu, tasarımınızı tedarikçileriniz, müşterileriniz veya herhangi bir ilgili kişi ile paylaşmak ve bu paylaştığınız kişilerden geri bildirim almak için kullanabileceğiniz etkili bir araçtır. Bu platform sayesinde, tasarımınızı incelemelerini sağlayabilir ve 3B model üzerinde işaretlemeler yaparak gerekli notları ekleyerek ayrıntılı ve nitelikli geri bildirimler elde edebilirsiniz. Bu yöntem, tasarım sürecinizi geliştirmek ve işbirliği yapmak için vazgeçilmez bir araç sunar, böylece projelerinizi daha profesyonel bir şekilde yönetebilirsiniz.

3DEXPERIENCE hakkında detaylı bilgi için web sitemizi buradan ziyaret edebilirsiniz.

3DEXPERIENCE Takım Lideri : Sertifikalar - CSWE

YANIT VER

Mesajınızı yazın
Adınızı buraya girin