SOLIDWORKS ile Özel Görünüm Kütüphanesi Oluşturmak

0
853

Son güncelleme: 23.08.2023

SOLIDWORKS, kurulduğunda beraberinde bir görünüm kütüphanesini bilgisayarınıza yükler. Arayüzün sağ tarafındaki görev panelinden ulaşılabilen bu görünüm kütüphanesini genişletmek ve özelleştirmek mümkündür.

Varsayılan Görünüm Kütüphanesi

Kütüphaneyi genişletmek için öncelikle elinizde kütüphaneye ekleyeceğiniz görünüm dosyaları olmalıdır. SOLIDWORKS görünüm bilgilerini p2m uzantılı dosyalarda saklar.

Bu dosyaları internetten indirebilir veya 3B modelinize uyguladığınız hazır görünüm üzerinde değişiklik yaptıktan sonra tekrar kaydetmek suretiyle kendiniz de oluşturabilirsiniz.

Model üzerine uyguladığınız hazır görünüşü , üzerinde değişiklik yaptıktan sonra p2m dosyası olarak görünüm kütüphanenize kaydedebilirsiniz.

Ral 3020 Kırmızı Görünüm Kaydetme

Özel görünüm dosyalarını elde ettikten sonra bu dosyaları bir klasörde toplayın. Görünüm dosyalarını farklı adreslerdeki klasörlerde de saklayabilirsiniz. Ancak dosya yönetim kolaylığı için tüm kişisel görünüm dosyalarınızı bir klasör içinde toplamanız, gerekirse bu klasör altında görünümleri türlerine göre oluşturulmuş alt klasörlerde barındırmanız daha doğru olacaktır.

RAL Görünüm Kütüphanesi

Kişisel görünüm dosyalarınızı topladığınız klasörü SOLIDWORKS’e tanıtmanız gereklidir. Bunun için menüdenSeçenekler’e (Options) tıkladığınızda ekrana gelen pencerede Sistem seçenekleri (system options) sekmesinde bulunan Dosya Konumları(File locations) seçeneğini seçtiğinizde pencerenin sağ tarafında bir açılır liste ve altında adres kutusu görüntülenecektir.

 

RAL Görünüm Kütüphanesi Dosya Yolu Gösterme

Görünüm kütüphanenizin klasör yolunu SOLIDWORKS’e tanıtınız. Ekranınızın  sağ tarafındaki görev panelinde görünümler sekmesini açtığınızda beyaz renkle gösterilen SOLIDWORKS varsayılan görünüm klasörlerinin altında, mavi renkle gösterilen kişisel görünüm kütüphanenizin yer aldığını görebilirsiniz.

Bu görünüm kütüphanenizin klasör yolunu alternatif  olarak aşağıda gösterilen yerden de gösterilebilir

 

SOLIDWORKS Teknik Destek Mühendisi | SOLIDWORKS - Composer - Visualize - Inspection

YANIT VER

Mesajınızı yazın
Adınızı buraya girin