Son güncelleme: 22.08.2023
SOLIDWORKS CSWPA – MM sınavı, kalıp sektöründe çalışan kişilerin edinmesi gereken sertifikasyon sınavıdır. Sınavın başarıyla tamamlanması, kalıp sektöründeki bilgilerle birlikte SOLIDWORKS Kalıp araçlarının başarıyla kullanabildiğinin göstergesidir. Sınavı başarıyla tamamlayan tüm katılımcılar Dassault Systèmes tarafından tüm dünyada geçerli olan elektronik sertifika alırlar ve sertifikalı kullanıcılar listesinde isimlerini yazdırırlar.
Sertifikasyon Sınavı için Neler Gerekli?
CSWPA – MM sınavına girebilmeniz için minimum SOLIDWORKS 2015 kurulu bir bilgisayara ve CSWPA – MM sınav koduna sahip olmanız gerekmektedir. Abonelik hizmetleri kapsamında anlaşma yapılmış her SOLIDWORKS lisansı için yılda iki ücretsiz ana sınav, iki ileri seviye ve iki uzmanlık sınav olmak üzere toplamda altı adet sınav kodu talep edebilirsiniz. Bireysel olarak satın almak isterseniz buraya tıklayarak ilgili satın alma sayfasına ulaşabilirsiniz.
SERTİFİKASYON SINAVI HAKKINDA | |
Sınav Süresi: | 120 dakika |
Minimum Başarı Oranı | %75 |
Önerilen SOLIDWORKS Versiyonu | SOLIDWORKS 2015 ve üzeri |
Önerilen Kurslar | SOLIDWORKS Kalıp Eğitimi |
Not: Minimum SOLIDWORKS 2015 versiyonu kullanılması gereklidir. Önceki sürümün kullanılması, bazı sınav dosyalarının açılamamasına neden olacaktır.
Sınav sürecinde başarı olmak isteyen adayların aşağıdaki belirtilen konular üzerinde bilgi sahibi olmaları gerekmektedir.
- Ayrım Çizgileri Oluşturma
- Boşluk Komutu
- Draft Analizi
- Ters Açı Analizi
- Kalıp Soğutma Problemi
- Maksimum Kalıp Açılma Yüksekliği
- Ayrım Yüzeyi Oluşturma
- Dağıtıcı ve Yolluk Dolguları
- Küçültme / Ölçek Faktörü
- Boşlukları Kapat Komutuyla Kapatma Yüzeyleri Oluşturma
- Kapatma Yüzeylerini Düzenleme
- Maça Oluşturma
- Konik Kilitler Oluşturma
- Yüzey Modelleme
- Kurallı Yüzey
- Düzlemsel Yüzey
- Dikili Yüzeyi
- Dolgu Yüzeyi
- Yüzeyi Uzat
- Yüzeyi Buda
- Loftlu Yüzey
Not: Gerekli minimum başarı seviyesine ulaşılamadığı takdirde bir sonraki sınava giriş yapabilmek için 14 gün süre geçmesi gerekmektedir. Ayrıca her bir sınav için yeni bir kod talep edilmesi gerekmektedir.
Abonelik anlaşması dahilindeki lisanslar için sertifikasyon hizmetleri hakkında detaylı bilgi almak için blog yazımızı inceleyebilirsiniz.
Ana, ileri ve uzmanlık kategorilerindeki sınavlar için kod oluşturma yöntemlerini aşağıdaki yazılarımızdan inceleyebilirsiniz.
- Standalone (Tek kullanıcılı) Lisans ile sertifika kodu oluşturma aşamaları
- Network (Birden fazla kullanıcılı) Lisans ile sertifika kodu oluşturma aşamaları
Sertifika sınav süreci hakkında blog yazımızdan bilgi alabilirsiniz.