SOLIDWORKS Performans İyileştirmesi Ekrandaki Üçgen Sayısını Minimize Edin

0
879

Son güncelleme: 14.01.2024

Bazen montajınızdan performans alabilmek için, ekran kartının hesaplayacağı  üçgen sayısını mümkün olduğunca düşürmeniz gerekebilir. Çünkü montajınız ekranda görüntülenirken, üçgenler (Triangle) ve bunların birleşiminden oluşan kafes ağları tarafından oluşturulur. Fazla detaylı geometriler görüntüdeki üçgen sayısını arttıracak, görüntünün yapısında bu üçgenlerden ne kadar fazla olursa ekran kartının hesaplama performansı düşecektir. Basitleştirilmiş konfigürasyonları kullanmanız delik, pah, radyus gibi üçgen sayısını arttıracak durumları engeller.

Grafik Üçgen Sayısı Karşılaştırma
Dosya Boyutu  4MB Dosya Boyutu 104 MB
Üçgen Sayısı 46193 Üçgen Sayısı 18243773

Montaj görüntüleme aracında hesaplanan üçgen sayısını ölçebilir. Gerekli modellerde basitleştirmeye yönelik önlemler alabilirsiniz.

Bu özelliği kullanmak için;

1. Hesapla (Evaluate) sekmesinden Montaj Görüntüleyicisi’ni (Assembly Visualization) çalıştırın.

2. Sütunda üçgen sayısını göstermek için var olan bir sütun isminin yanındaki(kütle) üçgene basınca çıkan menüden Daha çok komutunu seçin.

3. Özel Sütun  için çıkan Özellikler bölümünde Başka özellik seç yazısına tıkladığınızda aşağıya doğru bir liste açılacak. Bu Listeden Grafikler-Üçgenler seçimi yaparak kutucuğa onay verin.

Montaj Görüntüleme Aracı Grafik Üçgen Sayısı Sütun Ekleme

4. Sütun ismine bastığınızda büyükten küçüğe doğru sıralayabilir. O an montajınızda bulunan ve ekran kartınızı en çok yoran parçayı tespit edebilirsiniz.

Grafik Üçgen Sayısı
Grafik Üçgen Sayısı Görüntüleme

5. Parçayı tespit ettikten sonra o parçayı açarak, parçanın montajda ekran kartını daha az yoracak basitleştirilmiş bir konfigürasyonunu oluşturabilir veya parçanın belge özelliklerinden ulaşabileceğiniz görüntü kalitesini en düşüğe çektikten sonra parçayı kaydederek, montajınıza performans kazandırabilirsiniz.

6. Aşağıda görselde  grafik üçgen sayısının değişmesi ile alakalı değer farkını görebilirsiniz.

Grafik Üçgen Sayısı Görüntü Ayarlardan Sonra
Grafik Üçgen Sayısı Görüntü Ayarlardan Önce

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Grafik üçgen kontrolünü dilerseniz Performans Değerlendirme Aracı üzerinden de kontrol edebiliriniz. Performans Değerlendirme Aracı hakkında daha fazla bilgi için Montaj Performansı Değerlendirme Aracı linkindeki makalemizi inceleyebilirsiniz.

 

SOLIDWORKS Teknik Destek Mühendisi | SOLIDWORKS - Composer - Visualize - Inspection

YANIT VER

Mesajınızı yazın
Adınızı buraya girin