Montaj Performansı Değerlendirme Aracı

0
1425

Son güncelleme: 23.08.2023

14.04.2020 tarihinde gerçekleştirilmiş olan online eğitimimizin kaydına yukarıdaki Youtube linkinden erişebilirsiniz. Online eğitimimizde SOLIDWORKS içerisinde yer alan Montaj Performansı Değerlendirme Aracı’nı etkili bir biçimde kullanarak montaj performansınızı arttırmak adına nasıl iyileştirmeler yapılabileceği anlatılmıştır.

Eğitim Sonunda Sorulan Sorular

Eski sürüm referanslarını yok etmek için tüm dosyalara girip sürümlerini güncelleyerek mi bu yavaşlamayı gidereceğiz?

Eski dosya versiyonlarını güncellemek için tüm dosyaları tek tek kaydetmeye gerek yoktur. En üst montajı “tümünü kaydet” seçeneği ile kaydederek montajı oluşturan tüm bileşenlerin versiyonlarını yükseltebilirsiniz.

PDM kullanıcısıyız. Montaj içinde daha önceki versiyonda hazırlanarak check in yapılmış parçalarda işlem tümünü kaydetle oluyor mu?

PDM kasasında yer alan SOLIDWORKS dosyaların versiyonlarını yükseltmek için “File Version Upgrade Tool” aracını kullabilirsiniz. Bu araç ile ilgili daha detaylı bilgiye Eski Dosyaların Montaj Performansı’na Etkisi isimli geçmiş webinarımızdan ulaşabilirsiniz. Ayrıca, montaj tüm bileşenleri ile kasadan alınarak “tümünü kaydet” ile eski versiyon dosyalar güncellenebilir.

Dış referansa sahıp parçaların performansı nasıl iyileştirilebilir?

Araçlar > Seçenekler > Sistem Seçenekleri > Dosya Konumlar > Referans Verilen Belgeler seçeneğinden SOLIDWORKS’ün dış referansları arayacağı dosya yolları tanıtılarak güncel olmayan dış referansların daha hızlı güncellenmesi sağlanabilir. Yine Araçlar > Seçenekler > Sistem Seçenekleri > Dış Referanslar içerisinde “dış referansları şu konumlarda arayın:” kısmı altında “Alt klasörleri dahil et” seçeneğini aktif ederek “Referans Verilen Belgeler” kısmında tanıtılmış olan dosya yollarının alt klasörlerini de aramaya dahil edebilirsiniz. Aksi taktirde SOLIDWORKS varsayılan arama rutinine göre dış referansları bulmaya çalışacaktır.

Sabitleme yaptıktan sonra, sabitlemeyi kaldırdığımızda bizim yaptığımız montajlar duruyor mu olucak ?

Hareket etmeyecek parçalar sabitlendiğinde o bileşenlere ait montaj ilişkileri otomatik olarak pasifleşecektir. Bileşenlere tekrar “yüz” denildiğinde o ilişkiler tekrardan aktif olacaktır.

Ağda çalışmakta çok yavaşlatıyor ve dosyanın bozulmasına da sebep olabiliyor. Pdm yoksa nasıl bir yol izlenmeli?

Dosyaları ağdan açarak çalışmak ağ bağlantısına ve ağdaki trafiğe bağlı olarak yavaşlık gösterebilir. Ağ bağlantısındaki anlık kopmalar dosyanın onarılamayacak seviyede bozulmasına sebep olabilir. Eğer PDM yok ise, montaj ağdan paketle gönder ile masaüstüne alınmalı ve düzeltmeler yapıldıktan sonra tekrardan paketle gönder ile ağa gönderilmelidir.

SOLIDWORKS Görev Zamanlayıcısı perfomans etkileyen unsurlar için düzenleme yapılarak bir çok ayarı otomatik olarak yapabilir miyiz?

SOLIDWORKS Görev Zamanlayıcısı’nda ayarları toplu olarak değiştirecek seçenek bulunmamaktadır. #TASK isimli programı kullanarak toplu ayar değişikliği yapabilirsiniz. Ancak, program içindeki makroları önce deneme parçaları üzerinde test etmenizi tavsiye ederiz.

Montaj üzerinde çizim oluşturarak buna ilişki vermek doğru mudur?

Çizimlere ilişki vermek montaj ilişki sayısını değiştirmeyeceğinden performans açısından bir faydası olmayacaktır. Dahası, ekstra unsur oluşturulduğu için performansa olumsuz etkisi olacaktır.

Büyük montaj dosyasında orta tuşla roll yaparken daha hızlı sonuç almak için pcde görüntü kartında herhangi bir ayarlama yapmak mümkün mü, öneriyor musunuz?

Ekran kartı sürücüsünü Hardware Certification adresinden SOLIDWORKS’ün testini yapmış olduğu sürücülerden ekran kartınız için uygun olanını seçiniz. Eğer ekran kartınız için sitede uygun sürücü yok ise Nvidia internet sitesinden ekran kartınızın güncel sürücüsünü indiriniz. Sonrasında Nvidia Denetim Masası’ndan performans ayarlarını SOLIDWORKS için de yapabilirsiniz.

Toolbox bileşenlerini dış part olarak ilişkisiz bir şekilde kaydederek kullanmak performansı etkileyebilir mi veya bu uygulama doğru bir çalışma yöntemi midir?

Toolbox parçalarının dışarı aktarılarak Toolbox bağlarının koparılması SOLIDWORKS Standard lisanslar bu parçaları görüntüleyemediği için bazı firmaların başvurduğu yöntemdir. Bileşenlerin adedi ve bu parçaların ilişki sayısı değişmeyeceğinden performansa etkisi olmayacaktır.

Bizim montajlarımızda çok delikli parçalar var. Bunların lineer pattern adetleri çok fazla ve yavaşlama problemi var.

İmalata verilecek gerçek deliklerin bulunduğu ayrı bir konfigürasyon oluşturulabilir. Diğer konfigürasyonda kozmetik delik çoğaltma kullanılarak deliklerin sadece görüntü olarak getirerek aynı parça görünümünü elde edebilirsiniz. Konu ile ilgili daha detaylı bilgiye SOLIDWORKS – Kozmetik Delik Çoğaltma videomuzdan erişebilirsiniz.

Montajda bileşen sınırı var mıdır?

Montaj bileşen adedi sınırlaması bulunmamaktadır.

SOLIDWORKS Teknik Destek Mühendisi Sertifikalar: CSWE

YANIT VER

Mesajınızı yazın
Adınızı buraya girin