SOLIDWORKS Simulation(COSMOS) Tarihi (1985)

0
649

Son güncelleme: 24.08.2023

SOLIDWORKS Simulation ilk adıyla COSMOS/M SOLIDWORKS ara yüzüne tam gömülü olarak çalışmak üzere kurulmuş sonlu elemanlar(FEA) analiz programıdır. SOLIDWORKS Simulation çıkış itibariyle tasarımcıların ve mühendislerin tasarımlarını prototip aşamasına gelmeden hızlı ve kolay bir şekilde tasarım ortamında doğrulamaların amaçlamıştır. SOLIDWORKS’ e tam gömülü olması sayesinde “Eğer şöyle olsaydı ne olurdu? ” gibi tasarım senaryolarını ve değişikliklerini çok hızlı bir şekilde SOLIDWORKS ara yüzünde analiz edebilirsiniz. Bu sayede tasarım doğrulama süreciniz oldukça kısalacaktır. Öğrenme süresi oldukça kısadır. Zahmetli prototip üretimlerinin sayısını ciddi şekilde azalttığı için firmanızın karlılığını artırmayı amaçlamaktadır.

SOLIDWORKS Tarihini incelemeden önce tarihte kişisel bilgisayarlar için söylenmiş bir kaç söze değinmek istiyorum. Bu sayede SOLIDWORKS ve modüllerinin geleceğe ışık tuttuğunu çok daha iyi bir şekilde anlayacağımızı düşünüyorum.

PC Word
There is no reason for any individual to have a computer in his home. -1977

Yukarıdaki söz söylendikten tam 7 sene sonra SOLIDWORKS Simulation (COSMOS) Yapısal Araştırma Analiz Şirketi (SRAC) kişisel bilgisayarlar için ilk FEA ürününü piyasaya sürdü. SOLIDWORKS Simulation tarihi 1985 yılına kadar uzanıyor. İlk olarak bu ürün COSMOS/M olarak adlandırıldı. Sonraki yıllarda daha da geliştirilerek doğrusal ve doğrusal olmayan problemlerde işlevselliği arttırıldı.

SOLIDWORKS 1995

 

SOLIDWORKS 1995 yılında her mühendisin kişisel bilgisayarında tasarım aracı iddiasıyla Windows tabanlı CAD uygulaması olarak piyasaya çıktı. SRAC firmasının sonlu elemanlar analiz ürünü COSMOS/M SOLIDWORKS için bir ortak çözüm oldu. SRAC firması ile SOLIDWORKS 1997’de Gold Partner oldular. Gold Partner olduktan sonra COSMOS SOLIDWORKS içersin de tek pencerede tam entegre çalışacak şekilde yeniden tasarlandı. 2002 yılında SOLIDWORKS CORP. şirketi SRAC’ ı satın aldı. COSMOS artık SOLIDWORKS CORP tarafından geliştirilen ve piyasaya sürülen bir ürün haline geldi. Bu iki firmanın birleşmesi ile artık tek bir elden tasarımcının ve endüstrinin ihtiyaçlarına göre çok daha hızlı bir şekilde cevap vermesini sağladı. SOLIDWORKS tarihi ile ilgili daha ayrıntılı bilgi için tıklayınız.

SOLIDWORKS Simulation (COSMOS) CAD endüstrisi için ilk tercih edilen ürün olmanın ayrıcalıklarına sahiptir.

Bu ayrıcalıklardan yararlanmak için bizim ile iletişime geçebilirsiniz.

SOLIDWORKS Simulation hakkında detaylı bilgi almak için ürün sayfasını ziyaret edebilirsiniz:
Şirketlerin Daha İyi Ürünler Tasarlamasına Yardımcı Olmak Sertifika :PROFESSIONAL - Simulation

YANIT VER

Mesajınızı yazın
Adınızı buraya girin