SOLIDWORKS Temiz Kurulum

1
4489

Son güncelleme: 22.08.2023

Bilgisayarınızda daha önce yüklemiş olduğunuz SOLIDWORKS sürümlerinden kalan dosya kalıntılarının temizlenmesi ve bundan kaynaklanan performans sorunlarından dolayı yüklü olan SOLIDWORKS’ün kaldırılıp tekrar kurulması gerekebilir.

Tabi SOLIDWORKS programını kaldırmadan önce ve kaldırdıktan sonra yapmanız gereken bazı hazırlıklar bulunmaktadır. Öncelikle programı kaldırmadan önce SOLIDWORKS ayarlarınız varsa bunları yedeklemenizi öneririz, ayarlarınızın yedeklerini ve daha sonra programın kaldırma işlemlerini SOLIDWORKS Yedekleme ve Kaldırma isimli makalemizdeki gibi yapabilirsiniz.

SOLIDWORKS bilgisayarınızdan kaldırıldıktan sonra tekrar kurulabilir ancak kuruluma başlamadan önce bilgisayarınızda kalan kalıntı dosyaları temizlemek karşınıza çıkacak sorunları azaltacaktır.

Aşağıda belirtilen konumlarda bulunan klasörleri silmeniz gerekecektir.

  • C:\Program Files\SOLIDWORKS Corp
SOLIDWORKS Kurulum Konumu
SOLIDWORKS Kurulum Konumu

 

  • C:\ProgramData\SOLIDWORKS

Program data konumu bilgisayarlarınızda gizli klasör olarak durmaktadır bu sebeple aşağıdaki görseldeki gibi öncelikle Gizli Öğeler tikini aktif etmeniz gerekmektedir.

Gizli Öğeleri Gösterme Seçeneği
Gizli Öğeleri Gösterme Seçeneği
SOLIDWORKS Program Data Konumu
SOLIDWORKS Program Data Konumu

 

  • C:\Users\kullanıcı adı\AppData\Local\SolidWorks
SOLIDWORKS AppData Local Dosya Konumu
SOLIDWORKS AppData Local Dosya Konumu

 

  • C:\Users\kullanıcı adı\AppData\Roaming\SOLIDWORKS
SOLIDWORKS AppData Roaming Dosya Konumu
SOLIDWORKS AppData Roaming Dosya Konumu

Bu klasörleri temizledikten sonra bilgisayarınızda bulunan kayıt defterindeki (Regedit) girdileri temizlemeniz gerekecektir. Regedit’e bilgisayarınızın Windows arama kısmına regedit yazarak erişebilirsiniz. Regedit’de SOLIDWORKS yazan verinin ismini SOLIDWORKS_eski olarak değiştirebilirsiniz.

  • Bilgisayar\HKEY_CURRENT_USER\SOFTWARE\SolidWorks
SOLIDWORKS Kayıt Defteri
SOLIDWORKS Kayıt Defteri

Temizlenen bu verilerden sonra microsofta ait bazı programlarında kaldırılıp tekrar kurulması daha sağlıklı olacaktır. Bilgisayarınızdaki denetim masasından program ekle kaldıra girdikten sonra burada bulunan Microsoft Visual C++ uygulamalarını kaldırabilirsiniz.

Denetim masası/Program ekle kaldır.

Bu işlemleri yaptıktan sonra SOLIDWORKS kurulumunu en baştan yapabiliriz. Kurulum işlemleri için bundan sonraki adımlarda SOLIDWORKS Kurulumu isimli makalemizden faydalanabilirsiniz.

SOLIDWORKS Teknik Destek Sorumlusu

1 Yorum

YANIT VER

Mesajınızı yazın
Adınızı buraya girin