ABAQUS SOLIDWORKS Associative Interface

0
617


SOLIDWORKS Associative Interface ile SOLIDWORKS’te tasarlamış olduğunuz parça ve montajlarınızı anında tamamen entegre olarak Abaqus CAE aktarabilirsiniz. SOLIDWORKS  tasarımınızda yapmış olduğunuz her değişiklik ABAQUS ekranında güncellenebilir.

SOLIDWORKS Associative Interface lisans anlaşmanızla birlikte satın almanız gerekmektedir. Eğer SOLIDWORKS Associative Interface anlaşmanız var ise kurulumu oldukça kolaydır. ABAQUS kurulum dosyaları içerisinden Sw2AbqPlugin.dll dosyasının bulunuz.


Daha sonra SOLIDWORK’ ü yönetici olarak olarak olarak çalıştırınız. Burada dikkat etmeniz gereken bir başka konuda bilgisayarınınız da da yönetici rolü ile oturum açmanız gerekmektedir.

SOLIDWORKS açıldıktan sonra herhangi bir parça montaj açarmış gibi aç komutunu kullanıp Sw2AbqPlugin.dll dosyasını açınız. Bu dosya yüklendikten sonra SOLIDWORKS kapatıp tekrar açınız. SOLIDWORKS eklentiler kısmında ABAQUS/CAE eklentisini göreceksiniz. Bu eklentiyi açıp artık ABAQUS’e dosya aktarabilirsiniz.

Artık SOLIDWORKS Associative Interface kullanmaya hazırsınız. Hadi başlayalım.

Abaqus/CAE’yi başlatın ve Montaj modülüne girin. Daha sonra tools > CAD Interfaces > Solidworks tıklayınız. Buradan SOLIDWORKS ile bağlantı için port seçebilir veya otomatik port atanmasını sağlayabilirsiniz.

En alt kısımda SOLIDWORKS bağlantı portu açılacaktır.

Daha sonra SOLIDWORKS araçlardan port ayarlaması ve dosyaların kaydedileceği konumu seçebilirsiniz.

Açılan sekmede Export to Abaqus/CAE kısmında dosyaların kaydedileceği konum bulunmaktadır. Bu konum ile ABAQUS kayıt konumunun aynı olması önerilmektedir.

SOLIDOWORKS ile ABAQUS’ün entegre olarak çalışması için gerekli tüm ayarlamalar yapılmış oldu. Tek tuş ile SOLIDWORKS’teki tasarım ABAQUS’e aktarılmaktadır.


Daha detaylı bilgi için bizimle iletişime geçebilirsiniz.

Şirketlerin Daha İyi Ürünler Tasarlamasına Yardımcı Olmak Sertifika :PROFESSIONAL - Simulation

YANIT VER

Mesajınızı yazın
Adınızı buraya girin