Structural Designer ile Statik Analiz-Webinar

0
500

27.04.2022 tarihinde düzenlemiş olduğumuz webinarımızda 3DEXPERIENCE SIMULIA Structural Designer özellik ve yeteneklerinden bahsettik. Statik analiz sınır koşulları ve mesh özelliklerine değindik. Bir motor test standı şasesi üzerinden statik analiz gerçekleştirerek 3DEXPERIENCE Platform’da nasıl analiz yapılabileceğini gösterdik.

Sorulan Sorular
1-Structural Designer ile titreşim analizi yapılabiliyor mu?

Evet.3DEXPERIENCE SIMULIA Structural Designer rolü ile frekans/titreşim analizi gerçekleştirilebilmektedir. Ayrıca Statik, Burkulma ve Termal analiz gerçekleştirebilirsiniz.

2-Structural Designer rolünde beam/kiriş eleman seçeneği var mı?

Structural Designer içinde beam/kiriş eleman seçeneği bulunmamaktadır. Sadece katı elemanlar üzerinden analiz gerçekleştirilebilmektedir. Bunun için daha üst paketler gerekmektedir. 3DEXPERIENCE SIMULIA Yapısal Analiz Ürünleri

3-Structural Designer ile akış analizi yapılabilir mi?

Structural Designer yapısal analiz uygulamasıdır. 3DEXPERIENCE Platform’da yer alan Fluid Dynamics Engineer rolü ile akış analizleri gerçekleştirebilirsiniz.

4-SOLIDWORKS’te yapılan değişiklikler 3DEXPERIENCE Platform’da algılanarak güncellenebiliyor mu?

Evet. Eğer Collaborative Designer for SOLIDWORKS veya 3DEXPERIENCE SOLIDWORKS yani SOLIDWORKS Connected kullanıyorsanız ve datalarınız 3DSpace’siniz içinde yer alıyorsa yaptığınız tüm değişiklikler kaydedilir ve güncellenir.

5-3DEXPERIENCE SIMULIA Rollerinin SOLIDWORKS Simulation’a göre avantajları nelerdir?

3DEXPERIENCE SIMULIA rolleri SIMULIA Abaqus altyapısını kullanmasından ötürü non-lineer analiz çözümlerinde ve mesh işlemlerinde SOLIDWORKS Simulation’a göre daha güçlü seçenekler sunmaktadır. Ayrıca bu rollerle birlikte Collaborative Industry Innovator rolü de gelerek veri yönetim işlemleriniz de sağlanabilmektedir.

SIMULIAworks hakkında detaylı bilgi almak için ürün sayfasını ziyaret edebilirsiniz:
Elite Applications Engineer, Sertifikalar: CSWE, CSWE-Simulation

YANIT VER

Mesajınızı yazın
Adınızı buraya girin