SWOOD Kütüphane Oluşturmada Hata Payını Ortadan Kaldırma

0
488

Son güncelleme: 23.08.2023

Herkese merhabalar; Tasarımlarımızı oluşturmak için hiç şüphe yok ki en önemli unsurlardan birisi, iyi bir kütüphane oluşturmaktır. Swood box kütüphanemiz, tasarımlarımızı hızlandırmak gibi birçok işlevi görebilir.Peki ya kütüphane karışıklığını nasıl önleriz? Hata payını nasıl ortadan kaldırabiliriz?

SWOOD KÜTÜPHANEDEKİ KARIŞIKLIĞI ORTADAN KALDIRMAK

Kütüphanedeki karışıklıklar, her tasarımcının başına bela olmuş dertlerden bir tanesi. Bu karışıklığın oluşma sebebi, kütüphanede zaman içerisinde çok fazla aksesuar oluşuyor ve oluşan bu aksesuarlar veya box’lar kolay bulunamıyor. SWOOD bu karışıklığı, listeleme yöntemleri ile ortadan kaldırıyor.

swoodBasit işlemler ile birçok özelliğinizi listeleyerek karışıklıktan kurtulmuş oluyorsunuz. Aksesuarlarınızı kütüphanede aramak yerine, tek bir box altında seçenek halinde görebiliyorsunuz.

Örneğin bir box oluşturacaksınız, genel bir isim “kabinler”,ardından kullandığınız kabinleri tek bir box içerisine tasarladınız ve fıhriste oluşturuyorsunuz “bazalı,düz,köşe 45” gibi seçeneklerde belirtiyorsunuz. Kütüphaneden birden fazla box seçmek yerine, tek bir box’ı seçip özelliklerini altındaki properties kısmından değiştirmek, karışıklığı çok daha az seviyelere indirecektir. Bu kısımdaki seçenekler sizin isteğinize bağlı olarak bir malzeme olabilir. Bir menteşe box’ı oluşturuyorsak, burada menteşe tiplerini değiştirebildiğimiz gibi aynı zamanda fonksiyonlarını da değiştirebiliriz.

Sonuç olarak baktığımızda, her aksesuarın;tipi, fonksiyonları, malzemesi, sayısı vs. üzerine kattıkça, büyük bir karışıklık meydana geliyor. Bu karışıklık ise yukarıda saydığımız unsurların, fıhriste haline getirilmesiyle ortadan kalkıyor. Birden fazla box kullanmak yerine, özenle düzenlenmiş tek bir box ile karışıklığı ortadan kaldırmak.

TASARIMDAKİ HATA PAYINI AZALTMAK

İşimizi ne kadar düzgün yapsak da, bazen gözümüzden çok büyük şeyler dahi kaçabiliyor. Tasarımcılar birçok işle meşgul oluyor, bu meşguliyet içerisinde oda bir insan olduğu için, hata yapma olasılığı meydana çıkıyor. Meydana çıkan bu hatalar, çok büyük sorunlara yol açabiliyor. Eğer seri üretim yapan bir firmaysanız, yanlış atılan bir bağlantı elemanı sonucu dahi, binlerce yanlış panel çıkabiliyor. Bu gibi büyük zararlardan kurtulmanın tek çaresi, hata oranını olabildiğince azaltmaktır.

SWOOD bu hata oranını, tasarımcının üzerinden alarak en alt seviyelere düşürür. örnek verecek olursak; bir dolap tasarlayacaksınız, kabin yüksekliğiniz “600 mm” ve 2 menteşe geliyor. Ardından kabin yüksekliğiniz “1000” mm oluyor ve sizin standartlarınız gereği, menteşe sayısının  4’e çıkarılması gerekiyor. Bu durumda SWOOD bu işlemi sizlere bırakmadan hallediyor. Çekmece vs. aksesuarlarda bu işlemlere dahil.

Sadece Swood box kütüphanesiyle değil, bağlantı elemanları kütüphanesiyle de, standart ölçülerinize göre delikler kendisini günceller. Bu sayede panel ölçülerine göre delikler otomatik olarak açılmış olur.

 

Sizlerde tasarımlarınızdaki karışıklıkları ve hata oranını en alt seviyelere indirebilirsiniz.

Tekyaz teknolojik yazılımlar firmasında SOLIDWORKS SWOOD teknik destek ve eğitim sorumlusuyum. Aynı zamanda SOLIDWORKS COMPOSER VE VISUALIZE alanlarında çalışmalar gerçekleştiriyorum.

YANIT VER

Mesajınızı yazın
Adınızı buraya girin