SWOOD Lam Malzeme Oluşturma

0
581

Son güncelleme: 23.08.2023

Merhabalar bu yazımızda sizlerle birlikte malzeme tiplerinden birisi olan, lam malzeme oluşturmayı göstereceğiz.

  • Lam malzeme oluşturmak için öncelikle ilk adım yeni bir malzeme oluşturmaktır. nasıl oluşturulacağını “SWOOD Malzeme Oluşturma” yazımızdan öğrenebilirsiniz. Malzemeyi oluşturduktan sonra, sağda çıkan properties ekranı içerisinde “material type” seçeneğinden, “Laminate”‘yi seçiyoruz.
Resim no.1
  • Malzeme tipini “Lam” olarak değiştirdiğinizde “Panel” seçeneğinden farklı olarak, properties ekranına yeni bir komut eklenir.
  • Bu komut size Lam malzemeyi panele eklesinmi yoksa traşlasınmı diye soruyor. 18 mm bir paneliniz var eğer bu komutta “add” derseniz, lam malzemeyi panelin kalınlığına ekler, ve lam malzemeniz 1 mm ise alt ve üste atması ile panel 20 mm kalınlığa ulaşıyor. Eğer “remove” derseniz, panelin kalınlığından çıkarır.
  • Bu komut harici lam malzeme oluştururken, panel malzemedeki aynı properties’leri giriyoruz. Panel malzemenin nasıl oluşturulduğunu bu yazımızdan okuyabilirsiniz.
swood malzeme
Resim no.2

 

Tekyaz teknolojik yazılımlar firmasında SOLIDWORKS SWOOD teknik destek ve eğitim sorumlusuyum. Aynı zamanda SOLIDWORKS COMPOSER VE VISUALIZE alanlarında çalışmalar gerçekleştiriyorum.

YANIT VER

Mesajınızı yazın
Adınızı buraya girin