SWOOD Portmanto Tasarımı

0
514

Son güncelleme: 24.08.2023

Merhabalar, Bu videomuzda gördüğünüz gibi bir portmanto tasarladık. Peki genel hatları formlu olan bu tasarımı, hangi tasarım yöntemiyle ve nasıl tasarladık ?

SWOOD CREATE A NEW PANEL KOMUTU

SWOOD DESIGN ile tasarımlarımızı FRAME sayfasında tasarlarız. Frame sayfası, tasarımlarımızın tamamen parametrik hale gelmesine olanak sağlar. Tasarlarken bizlere eşlik edecek aksesuarlarımızı’ da, bu ortam içerisinde tasarımlarımıza yerleştiriyoruz.

SWOOD’un bizlere sunmuş olduğu tasarım yöntemlerinden biriside ‘create a new panel’ komutu ile tasarım yapmaktır. Bu gibi mobilyalarımızın, kabin tasarımını create a new panel komutunu kullanarak gerçekleştirebiliriz ve ardından tasarımlarımıza hız katacak olan SWOOD BOX  kütüphanesini kullanarak; kapak,çekmece,raf,dikme vs aksesuarlarımızı, oluşturduğumuz kabinin içerisine sürükleyip bırakarak tasarımlarımızı tamamlayabiliriz.

Create a new panel komutu, yeni panel oluşturmamıza yarayan komutumuzdur. Yeni paneller oluşturabilir sonrasında yönlerini, açılarını, panel tipini  vb. değiştirebiliriz. Create a new panel dediğimizde, bizlere verdiği box parametresi ile bunu daha rahat gerçekleştirebiliyoruz.

Eğer bu şekilde genel formda mobilyalarınız varsa, Bunları hem create a new panel komutunu kullanarak hemde, swood box kütüphanesini kullanarak tasarlamanız sizleri daha rahatlatacak ve hızlandıracaktır.

Tekyaz teknolojik yazılımlar firmasında SOLIDWORKS SWOOD teknik destek ve eğitim sorumlusuyum. Aynı zamanda SOLIDWORKS COMPOSER VE VISUALIZE alanlarında çalışmalar gerçekleştiriyorum.

YANIT VER

Mesajınızı yazın
Adınızı buraya girin