SWOOD Rebuild Mode İle Yenileme Sürenizi Azaltın !

0
487

Son güncelleme: 24.08.2023

Swood Design’ da bir proje üzerinde çalışırken, boyut değişiklikleri yaparken veya bağlantı elemanları atarken, bütün unsurları güncellediğinden dolayı bekleme süreleri ortaya çıkıyor. Bu bekleme süreleri küçük çaplı mobilyalar için pek fazla sorun teşkil etmese de, büyük mobilyalarda oldukça uzun süreli kasmalar yaşanabiliyor. Gelin beraber rebuild modlar nelerdir? ne işe yarar? Bu sorulara bakalım.

Rebuild Mode Komutu
Rebuild Mode Komutu

Rebuild Mode Nedir ?

Yukarıda bahsetmiş olduğumuz yenileme sürelerini kısaltmaya yarayan komutlarımızdır. Yenileme işlemini şu şekilde kısaltır; diyelim ki mobilyanızda çekmecelerle ilgili bir değişiklik yapıyorsunuz, unsura girdiniz düzenlemeyi yaptınız ve komuttan çıktınız, sonrasında SOLIDWORKS bütün unsur ve parçaları güncelleyecektir. Swood Design’nın rebuild modları sayesinde yenilenmesini istemediğiniz unsurların, yenilenmesini kapatabiliyorsunuz ve bu sayede yenileme süresinden kazanç sağlıyorsunuz. Rebuild mode’lar ise SOLIDWORKS’ün dondurma çubuğundan yararlanıyor.

Rebuild Modlar
Rebuild Modlar

Rebuild Mode’lar Nelerdir ?

Full lock mode: Modelde bulunan tüm Swood Design unsurlarının(Connectors,edgeband,Swoodbox vs.) yenilenmesini kapatır. Yaptığınız değişiklikleri anlık göremezsiniz.

Lock all features rebuildSwood Design özelliklerinin yenilenmesini kapatır.(Edit frame vs.)

Lock all connectors rebuild: Bağlantı elemanlarının yenilenmesini kapatır.

Lock all swood boxes rebuild: Modele atılan Swood Box’ların yenilenmesini kapatır.

Lock all layouts rebuild: Eğer bir yerleşim planının yenilenmesini kapatır.

Specify confugurations: Modelde kullanılan konfigürasyonların yenilenmesini kapatır.

Rebuild mode’ları doğru yerlerde kullanırsanız, yenileme sürelerinden çok fazla kazanç sağlarsınız. Mesela Bağlantı elemanlarında çok fazla poligon sayısı ve unsur bulunur, bu da yenileme sırasında, pc donanımına göre 1 dakika 2 dakika gibi bekleme süresi oluşturur. Eğer Lock all connectors rebuild modunu kullanırsak, bu bekleme süresinden kurtulmuş oluruz.

Sizlerde tasarımlarınızda bu yenileme sürelerinden kazanç sağlamak isterseniz, rebuild mode’ları kullanabilirsiniz. Swood Design ile ilgili merak ettikleriniz için diğer SWOOD makalelerimizi inceleyebilirsiniz.

Tekyaz teknolojik yazılımlar firmasında SOLIDWORKS SWOOD teknik destek ve eğitim sorumlusuyum. Aynı zamanda SOLIDWORKS COMPOSER VE VISUALIZE alanlarında çalışmalar gerçekleştiriyorum.

YANIT VER

Mesajınızı yazın
Adınızı buraya girin