SWOOD-SWOOD NESTING Parametreleri

0
327

NESTING PARAMETRELERİ

NESTING PARAMETRELERİ
NESTING PARAMETRELERİ

Sequance method (Sıralama yöntemi): Parçaların Çevreye göre (en uzundan en kısaya) veya Yüzeye göre (en büyükten en küçüğe) sıralanması içindir.

SEQUANCE METHOD
SEQUANCE METHOD

Resolution: Çözünürlük, iç içe geçmiş desenin doğruluk derecesidir. Çözünürlük ne kadar küçükse, nesting doğruluğu o kadar yüksek olur, ancak nesting daha fazla zaman alır.

Tool diameter: Tüm proje için standart takım çapını ayarlar, belirli parçalar için belirli bir takım çapı ayarlamak mümkün olacaktır.

Offset: CL olarak da adlandırılan, iç içe geçmiş iki parça arasındaki ek güvenlik mesafesidir.

Rotation step: Parçalar için her dönüş artışını ayarlar. Dikdörtgenler için daha hızlı hesaplama için 90 ° ‘ye ayarlanmalıdır. Döndürme adımı ne kadar küçükse, karmaşık geometriler için optimizasyon o kadar büyük olur, ancak daha fazla zaman alır.

ROTATION STEP
ROTATION STEP

Part distance type: İki Parça mesafesi türü vardır: ”D1 + D2 + CL”, birinci parçanın aletinin çapı artı ikinci parçanın aletinin çapı artı Ofsettir (CL). Çoğu zaman D1 ve D2 aynıdır. Diğer olasılık ise “MAX (D1, D2) + CL”, D1 ile D2 arasındaki en büyük çap artı Ofset (CL). Bu tip daha ince bir parça mesafesi oluşturur.

PART DISTANCE TYPE
PART DISTANCE TYPE

Fit in part: Onay kutusu, küçük bir parçanın daha büyük bir parçanın alanına sığmasına izin verir (veya vermez). Bu kutu işaretlendiğinde, izin verilen tek Parça mesafesi türü “D1 + D2 + CL” dir.

FIT IN PART
FIT IN PART

Best nesting direction: En iyi yerleştirme yönünü kontrol etmek, yazılımın iki Pano yerleştirme yönünü (X veya Y) karşılaştırmasını sağlar ve daha büyük Kesimi bırakanı seçer.

BEST NESTING DIRECTION
BEST NESTING DIRECTION

Fillers nesting settings: Bazen, üretim sürecinde, bazı parçalar tekrar tekrar gereklidir. Bu parçalar ekstra sayıda üretilebilir. Dolgu parçası olarak ayırmak için, yerleştirilecek parçalar bölümünde maksimum miktarını ayarlayın.

Dolgu nesting ayarları, ekstra üretim koşulunu belirlemek için kullanılır:
Tüm sayfa: yazılım önce parça listesindeki tüm parçaların minimum miktarlarını yerleştirilecektir. Bu parçaları yerleştirdikten sonra, boşluk hala mevcutsa, dolgu parçalarını tüm sayfaya yerleştirecektir

◦ İç içe geçmiş yüksekliğe kadar: Yazılım önce parça listesindeki tüm parçaların minimum miktarlarını daha önce olduğu gibi yerleştirecektir. Bununla birlikte, dolgu parçalarını yerleştirirken, dolgu parçalarını yalnızca minimum parça miktarlarını yerleştirirken elde edilen maksimum iç içe yüksekliğe kadar yerleştirecektir.

Use filler on last sheet: İşaretlenirse ve dolgu parçası setleri durumunda AHŞAP, yerleşim sayfasını doldurmak için dolgu parçası özelliğini kullanacaktır.

NESTING SONUÇ
NESTING SONUÇ

Tolerance outlines: Spline ayrışmasında tolerans. Tolerans ne kadar küçükse, spline’ın doğruluğu o kadar yüksek olur, ancak daha fazla zaman alır.

Part thickness tolerance: Parçanın kalınlığı ile levhanın kalınlığı arasında bir toleransa izin verin. Örneğin, bir tolerans .1 mm, 18,9 mm’lik bir parçanın 19 mm’lik bir plakaya yerleşimine izin verecektir.

Ignore null thickness top/bottom: Kontrol edildiğinde, yerleşim yalnızca laminat kalınlığı boş olduğunda ana panelin malzemesini dikkate alacaktır.

 

SWOOD NESTING ile ilgili merak ettiğiniz diğer konulara buradan ulaşabilirsiniz.

TEKYAZ TEKNOLOJİK YAZILIMLAR firmasında SOLIDWORKS SWOOD Teknik ve Satış Destek Sorumlusuyum. Aynı zamanda SWOOD CAM ve NESTING ile ilgili çalışmalar gerçekleştiriyorum.

YANIT VER

Mesajınızı yazın
Adınızı buraya girin