Take Climate Action Yarışması

0
432

Son güncelleme: 22.08.2023

Dassault Systèmes, sizi 3DEXPERIENCE platformunu kullanarak iklim değişikliğiyle mücadele çözümünün bir parçası olmaya davet ediyor.

Take Climate Action Challange
Take Climate Action Challange

İklim değişikliği, sınır tanımayan ve gelişmişlik düzeyinden bağımsız olarak tüm ülkeleri etkileyen niteliğiyle günümüzün en önemli küresel sınamaları arasında yer almaktadır. BM tarafından Ekim 2015’te yayımlanan, İklim Bağlantılı Doğal Afetlerin İnsani Maliyeti isimli raporda, 20 yılda kayıtlara geçen küresel olarak toplam 6,457 doğal afetin %90’ı sel, fırtına, sıcak hava dalgası, kuraklık ve diğer aşırı iklim hareketlerinden kaynaklandığı; 1995 yılından bu yana aşırı iklim hareketleri kaynaklı afetler nedeniyle 606 bin kişinin yaşamını yitirdiği, 4,1 milyar insanın ise etkilendiği belirtilmektedir.

Climate Action Student Challange
Climate Action Student Challange

Bu yarışma, dünya genelinde bu kadar önemli bir rolü olan iklim değişikliği hakkında fikirlerinizi sunmaya ve 3DEXPERIENCE platformunu keşfetmeye ve öğrenmeye fırsat veriyor.

Yeni iş modellerinin geliştirilmesini hızlandırmaktan, çevre bilinci giderek artan tüketicilere daha iyi hizmet veren daha sürdürülebilir ürünler oluşturmaya kadar, zincir boyunca karbon emisyonlarınızı azaltmak, projenizin olumlu bir fark yaratmasını sağlayacaktır.

Karbondioksit emisyonlarını azaltan bir proje geliştirmek için bireysel olarak veya bir ekibin parçası olarak katılabilir ve aynı zamanda 3DEXPERIENCE platformunu kullanarak sürdürülebilirlik için bir iş senaryosu oluşturmayı öğrenebilirsiniz.

Yarışma, katılımcıları 3DEXPERIENCE Platformunu kullanarak iklim değişikliğiyle mücadelede çözümün bir parçası olma ve bunu yaparken toplum ve çevre üzerinde olumlu bir etki yaratma konusunda güçlendirmeyi amaçlıyor.

KATILIM ŞARTLARI

– Bir okula veya üniversiteye kayıtlı 18 yaş üzeri herkes bireysel veya en fazla 5 kişilik ekip halinde katılım sağlayabilir.

-Öncelikli olarak 3DEXPERIENCE üzerinden kaydolup lisansını alabilirsiniz. Fikirlerinizi verilen özelliklere göre tasarlamaya başlayıp daha sonra projenizi 3DEXPERIENCE Öğrenci Topluluğuna göndererek kazanmaya bir adım daha yaklaşabilirsiniz.

5 Eylül – 30 Aralık 2022 tarihleri arasında kayıt işlemleri gerçekleşip kazananlar ise 16 Ocak 2023’te açıklanacaktır.

ÖDÜLLER

Projeleri kazanan yarışmacılara verilecek ödüller;

 

Detaylı bilgi için buradan ilgili siteyi ziyaret edebilirsiniz.

YANIT VER

Mesajınızı yazın
Adınızı buraya girin