Tek Katmanda Hızlı Detaylandırma

0
560

Son güncelleme: 19.12.2022

DraftSight gibi 2B bir yazılımda oluşturduğunuz, SOLIDWORKS gibi 3B bir yazılımdan aktardığınız ya da dışarıdan aldığınız her dosya ayrıntılı katmanlar üzerinde oluşturulmamış olabilir. Kimi dosyalar tek katmanda oluşturulmuş ve detaylandırma işlemi için ek işlemler gerektiren dosyalardır. Bu tür dosyalar üzerinde DraftSight’ta çoğu zaman Eşleştirmeyi Seç komutunu kullanıyoruz. SelectMatching ile ayarları düzenleyerek hızlıca seçim yapabileceğimiz bu komut, objelerin farklı özelliklerini ayırt ederek benzerlerini bulmamıza yardımcı oluyor.

Eşleştirmeyi Seç - Select Matching- Ayalar Menüsü
Eşleştirmeyi Seç – Select Matching- Ayalar Menüsü

Bunların yanı sıra, hem tek katmanda oluşturulmuş hem de obje özelliklerinde ayırt edici unsur bulunmayan dosyalarda, ölçüler üzerinden detaylandırma işlemlerini DraftSight’ta rahatlıkla yapabiliyoruz. Oldukça az vaktimizi alan sıralı işlemler ile farklı ölçüleri gruplayabilir, bloklayabilir ya da ayrı katmanlara ayırabiliriz. Böylece ölçüleri benzer objelerin adetlerini ve görünümlerini elde etmiş olacağız.

Obje Grupları Oluşturma
DraftSight’ta Obje Grupları Oluşturma- ”QuickGroup”

Konuyla ilgili, DraftSight’ta tek katmanda oluşturulmuş farklı çaplarda delikler barındıran sac levha örneğini, aşağıdaki videodan izleyebilirsiniz.

Ayrıntılı bilgi ve iletişim için ürün web sayfamızı ziyaret edebilir, DraftSight’ın 30 gün ücretsiz deneme sürümü ve fiyat teklifi için ilgili formu doldurabilirsiniz.

DraftSight hakkında detaylı bilgi almak için ürün sayfasını ziyaret edebilirsiniz:
DraftSight İş Geliştirme Sorumlusu

YANIT VER

Mesajınızı yazın
Adınızı buraya girin