TekyazXpert – 1.6.0 Yenilikleri

0
138

Son güncelleme: 04.06.2024

Zamandan tasarruf ederek çalışmalarımızın hızını ve verimliliğini yükselten aracımız TekyazXpert yazılımımızı siz değerli müşterilerimizden gelen talepler doğrultusunda geliştirmeye ve yaptığımız araştırmalar ile ileri taşımaya devam ediyoruz.

Bu makalemizde TekyazXpert 1.6.0 sürümü ile gelen yenilikleri inceleyecek ve tanıtacağız. Yeniliklere her zaman SOLIDWORKS > Araçlar > TekyazXpert > Hakkında menüsünde bulunan Sürüm Notlarından ulaşabilirsiniz.

1. SOLIDWORKS 2024 sürümü desteği getirildi. SOLIDWORKS 2024 ile gelen yeniliklere hızlıca ulaşmak isteyen aktif aboneliği olan müşterilerimiz TekyazXpert 1.6.0 ile zamandan ödün vermez. SOLIDWORKS 2024 ile gelen yeniliklere https://www.youtube.com/watch?v=69bJpYqZLOA&list=PL-NKfN4mCjQtNwPchAsMujabgbyUx-sl9&pp=iAQB linki üzerinden ulaşabilirsiniz.

2. Sac açınım montajdan çevirme performansı geliştirildi. Önceki sürümlerde montajda bulunan tüm bileşenler tek tek açılarak sac levha olup olmadığı kontrol edilmekteydi. Özellikle çok sayıda bileşen olan montajlarda tüm bileşenlerin açılması önemli bir zaman kaybına neden olmaktaydı. Bu yenilik ile montajdan çevirme işlemi başlatıldığında sadece sac parçalar açılarak açınımları alınır.

3. Sac açınım raporuna brüt ağırlığı kilograma, net alan ve brüt alanı m2 ile gösterme seçeneği eklendi. Sac levhalarda bulunan kesme işlemlerinin brüt ağırlığa ve alana dahil edildiği hesaplama işlemini TekyazXpert otomatik olarak yapabilmekteydi. Önceden sac parçaların şablon birimi kg olsa bile sonuç daima gr olarak, m olduğunda da mm olarak gelmekteydi. 1.6.0 sürümüyle birlikte şablonda kullandığınız birim ile brüt ağırlık ve brüt alan değerlerini raporda elde edebilirsiniz.

4. Büküm çizgilerine markalama ekleme özelliği eklendi. Önceki sürümlerde büküm çizgilerinden çentik açabilmekteydik. Bu yenilik ile markalama da yapabilmekteyiz. “Büküm çizgisi markalamayı etkinleştir” seçeneği seçildiğinde büküm çizgilerinin uç noktalarından “Markalama çizgi uzunluğu”nda belirlenen uzunluğa göre markalama çizgisi açınıma eklenir. “Markalama çizgisine katman tanımla” seçeneği seçildiğinde markalama çizgisine “Katman rengi”, “Katman çizgi kalınlığı ve stili” tanımlayabiliriz.

5. Çıktı resmine izometrik görünüm ekleme seçeneği eklendi. Daha önce açınımda yalnızca “Flat pattern” (Düz çoğaltma) görünümü eklenebilmekteydi. Sizlerden gelen talepler doğrultusunda artık izometrik görünüm de sac açınımına eklenebilmekte. Sac açınımı al > Program seçenekleri > DXF/DWG görünüm seçenekleri sekmesinde bulunan “Eklenecek Bileşenler” menüsünden İzometrik Görünüm ekleyebilirsiniz.

6. Var ise teknik resimdeki manuel girilmiş özellikleri izometrik görünümden (ana konfigürasyondan) alma seçeneği eklendi. İzometrik görünüm ekleme seçildiğinde altındaki menü etkinleşir. Bu menü yalnızca şu amaçla kullanım içindir;

TekyazXpert sac açınımlarını teknik resim üzerinden alır. Teknik resim şablonu olarak, (program varsayılan konuma kurulduysa) C:\Program Files\Tekyaz\TekyazXpert dosya yolundaki sablon15.drwdot şablonunu kullanır. Bu şablona sac parçada bulunan herhangi bir özel özellik linkleme (köprü kurma) ile bağlanmış olabilir. Bu işlem zaten Sac açınımı al > Program seçenekleri > DXF/DWG görünüm seçenekleri sekmesinde bulunan Eklenecek Notlar kullanılarak yapılabilmektedir. Fakat teknik resim şablonuna gömülü olan köprü kurulmuş özel özellik lazerde saca markalama yapmak için kullanılmak istenirse ilgili özel özelliğin Flat Pattern (Düz çoğaltma) konfigürasyonunda doğru şekilde yazılmış olması gerekmekteydi. Çünkü açınım alma esnasında teknik resim görünümüne Düz çoğaltma konfigürasyonu eklenmekte ve özel özellikler de buradan çekilmekteydi. 1.6.0 sürümündeki yenilik ile sablon15.drwdot dosyasına eklenmiş ve köprü kurulmuş özel özellikler Açınım görünümünden ya da izometrik görünümden elde edilebilmekte.

7. Sac raporu modülünde zarf bileşenleri dahil et seçeneği eklendi. Sac açınımlarını al modülünde bulunan “Montajdan çevirmede zarf komponentleri dahil et” seçeneği daha önce Sac raporu modülünde bulunmuyordu. 1.6.0 güncellemesi sonrasında eğer ihtiyaç varsa Zarf komponentler de açınıma dahil edilebilir.

Zarf bileşenler
Sac açınımları al modülünde bulunan Zarf Komponentleri Dahil Et ayarı
Sac Raporu modülüne eklenen Zarf Komponentleri Dahil Et ayarı

YANIT VER

Mesajınızı yazın
Adınızı buraya girin