TekyazXpert – Renk Kataloğu

0
415

Son güncelleme: 21.08.2023

Tasarımlarımızı tamamladıktan sonra görselleştirmek için varsayılan renkler ile birlikte bileşenleri renklendiririz. Montaj içerisinde belirli gruptaki bileşenlerin anlaşılabilir olması için aynı renklere sahip olması da tercih edilen yöntemlerden birisidir.

TekyazXpert – Renk Kataloğu modülü sayesinde profesyonel bir şekilde tasarımlarınıza RAL kataloğu standartları içerisindeki renkleri kolayca atayabilirsiniz ve atanan renk bilgisini özel özelliğe dinamik bir şekilde yazdırabilirsiniz.

TekyazXpert - Renk Kataloğu
TekyazXpert – Renk Kataloğu

TekyazXpert – Renk Kataloğu modülünün detaylarını aşağıdaki görseller üzerinden inceleyelim.

TekyazXpert - Renk Kataloğu Seçim Filtreleri
TekyazXpert – Renk Kataloğu Seçim Filtreleri

Modülü seçtikten sonra sağ taraftaki Görev Bölmesi içerisinde aktif hale gelecektir. Renk ataması yapabilmek için Seçim Filtrelerini kullanabilirsiniz.

1.Yüz Filtresi : Grafik ekranından sadece yüzlere uygulamak istediğiniz renk için yüz seçimi yapabilirsiniz.

2.Unsur Filtresi : Seçilen yüzlerin ait olduğu unsura renk ataması yapabilirsiniz.

3.Gövde Filtresi : Grafik ekranından sadece gövdelere uygulamak istediğiniz renk için gövde seçimi yapabilirsiniz.

4.Parça Filtresi : Seçilen rengi parçaya atayabilirsiniz.

5.Komponent Filtresi : Montaj ortamında seçilen bileşenlere renk ataması yapabilirsiniz.

TekyazXpert - Renk Kataloğu Seçenekleri
TekyazXpert – Renk Kataloğu Seçenekleri

Renk Kataloğu modül Seçenekleri iki bölümden oluşmaktadır. Birinci bölümde özel özellik yönetimi seçimleri bulunur. Bu kısımda atanan rengi özel özellik olarak yazdırabilirsiniz. Ayrıca renk bilgisinin yazılmasını istediğiniz konfigürasyon seçimlerini kolaylıkla yönetebilirsiniz. İkinci bölümde ise montajdan renk ataması yaparken parça/komponent seviyesini belirleyebilirsiniz. Örneğin; montaj tamamlandıktan sonra renk atamaları yapılacaksa parça seviyesinde renk ata seçimi yapılmalıdır. Bu sayede parçanın özel özelliğine renk bilgisi yazılmaktadır.

TekyazXpert - Renk Kataloğu Uygulaması
TekyazXpert – Renk Kataloğu Uygulaması

Yukarıda görüldüğü üzere montaj içerisinde renk atama uygulaması yapılmıştır. Bu işlem için Seçenekler içerisinden parça seviyesinde renk ata seçimi işaretlenmiştir. İstenilen bileşen seçildikten sonra RAL kataloğu içerisinden ilgili renk satırına çift tıklayarak atama işlemi gerçekleştirilmiştir. İşlem sonrası parçanın özel özellikleri içerisinde Renk adıyla oluşan değişkeni görebilirsiniz.

TekyazXpert - Renk Kataloğu Uygulaması
TekyazXpert – Renk Kataloğu Uygulaması

TekyazXpert – Renk Kataloğu modülü sayesinde artık renk atamalarınızı hızlı bir şekilde yapabilir ve  teknik resminize Renk sütunu ekleyerek özel özellik yönetimiyle de bu bilgiyi kolayca linkleyerek doldurabilirsiniz.

SOLIDWORKS Teknik Destek Mühendisi | Sertifikalar: CSWE

YANIT VER

Mesajınızı yazın
Adınızı buraya girin