Tümü Büyük Harf Seçeneği ve Uygulaması

0
530

Bazen teknik resmimizde Caps Lock tuşunu açmadan unutarak not yazarız. Özellikle bu esnada klavyeye bakıyorsak, metin bitene dek bunun farkına varmamız şanslı günümüzde olup olmadığımıza bağlıdır. Sildikten sonra notun tamamını büyük harflerle yazdığımızda ise gözden kaçan şeyler olabilir ya da vaktimiz boşa gidebilir.

Tümü büyük harf SOLIDWORKS 2014 ile gelen bir özellik. Bu seçenek ile metinleri yeniden yazmaya gerek kalmadan tümünü büyük harfe çevirebiliriz.

Ayrıca SI birim sisteminde M ile m farklı anlamlara geleceğinden, SOLIDWORKS mm gibi belirlenen değerleri istisna tutar ve büyük harfe çevirmez.

SI birim

Bir montajda kullandığınız bileşenlerin adları ya da tanımları küçük harfle yazılmış olabilir. Malzeme listesini oluşturduğunuzda, buraya da küçük harfle yansıyacaktır. SOLIDWORKS 2018’de gelen yenilik ile tablolarınızda da Tümü büyük harf seçeneğini kullanabilir,

Ve tek bir bileşeni büyük harf ile belirtebilirsiniz.

SOLIDWORKS 2020 ile birlikte ise bu özelliği delik bilgisinde de kullanabilmekteyiz.

Her bir nota, tabloya, ölçümlendirmeye ve delik bilgisine Tümü büyük harf seçeneğini uygulayabileceğimiz gibi, Seçenekler / Belge özellikleri / Draft Standardı içerisinden de şablon ayarı olarak değiştirebilir, varsayılan olarak tümünün büyük harf ile oluşmasını sağlayabiliriz. Ayrıca istisna tutmak istediğimiz harfleri özelleştirebiliriz.

belge özellikleri draft standart

YANIT VER

Mesajınızı yazın
Adınızı buraya girin