Unsur Ağacından Bileşen İsimlerini Değiştirememe

0
498

SOLIDWORKS içerisinde bileşen dosya adlarını doğrudan FeatureManager tasarım ağacından değiştirebilmekteyiz.

Bu özelliği kullanabilmek için Sistem Seçenekleri > FeatureManager içerisinden Bileşen dosyalarının FeatureManager ağacından yeniden adlandırılmasına izin ver seçeneğinin aktif olması gerekmektedir. Fakat bu seçenek bazı bilgisayarlarda otomatik olarak pasif gelmektedir ve etkinleştirilmemektedir.

FeatureManager Seçenekleri
FeatureManager Seçenekleri

Bu blog yazımızda, pasif halde olan seçeneği aşağıdaki adımları takip ederek aktif hale getirebilirsiniz.

  • Öncelikle başlat menüsünden kayıt defterini açmanız gerekmektedir.
  • Daha sonra kayıt defteri içerisinden Bilgisayar\HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\SolidWorks\General konumuna gitmeniz gerekmektedir.
Kayıt Defteri Feature Manager Dosya İsmi Aktifleştirme İşlem Konumu
Kayıt Defteri Feature Manager Dosya İsmi Aktifleştirme İşlem Konumu
  • Enable Display Title seçeneğini çift tıklayarak açın. Açılan pencereden Değer Verisi’ni sıfır olarak değiştirin ve Tamam seçeneğine tıklayın.
Kayıt Defteri Değer Verisi
Kayıt Defteri Değer Verisi

Kayıt defteri üzerinde gerekli düzenlemeleri yaptıktan sonra SOLIDWORKS’ü yeniden başlatın ve daha sonrasında Sistem Seçenekleri > FeatureManager içerisinden Bileşen dosyalarının FeatureManager ağacından yeniden adlandırılmasına izin ver seçeneğinin aktif hale geldiğini görebilirsiniz. Bu seçeneği aktifleştirerek bileşen dosya adlarını doğrudan FeatureManager tasarım ağacından değiştirebilirsiniz.

Not: Kayıt defteri üzerinde yapılan işlemler sistemsel seçenekler olup yanlış işlem yapılması durumunda bir takım sorunlara sebep olabilir. Bu nedenle IT (Bilgi İşlem) biriminizin ve/veya teknik destek ekibimizin bilgisi dahilinde işlem yapılması önerilir.

SOLIDWORKS Teknik Destek Mühendisi | Sertifikalar: CSWE

YANIT VER

Mesajınızı yazın
Adınızı buraya girin