Varsayılan Şablon Kaydetme

0
215

Son güncelleme: 04.05.2024

SolidCAM şablon özelliği sayesinde kaydedilen operasyon ayarları, yeni operasyon menüleri açıldığında otomatik olarak aktif bir şekilde doldurulmuş olur. Bu sayede tekrarlanması istenen operasyonlarda her seferinde yeni bir menü açılıp doldurulmadan hızlı ve pratik bir şekilde işlemler çoğaltılabilir.

Bir operasyon nasıl şablon olarak kaydedilir ?

Şablon olarak kaydedilmek istenen operasyon açılır, operasyon menüsü kullanıcı tarafından düzenlenir. Operasyon menüsünün sağ üst köşesinde bulunan ”Şablon Kaydet” seçeneğine tıklanır. Açılan Şablon Yöneticisi penceresinden kaydedilmek istenen şablona bir isim verilebilir, tercihe göre şablona takım ve geometri verileri başlarındaki kutucuklar işaretlenerek dahil edilebilir.

Şablon oluşturma
Şablon oluşturma

 

Şablon yöneticisi menüsü
Şablon yöneticisi menüsü

Kaydedilen şablonu varsayılan olarak ayarlayıp kullanabilmek için SolidCAM Ayarlar menüsünden Şablon seçeneğine tıklanır. Açılan pencerede önceden kaydedilen tüm şablonlar listelenir. Varsayılan olarak kullanılmak istenen şablon seçilerek menüye onay verilir.

Varsayılan şablonun belirlenmesi
Varsayılan şablonun belirlenmesi

Bu adımlar tamamlanıp yeni bir parçada operasyon açıldığında artık kaydedilen şablon, operasyon menüsüne otomatik olarak yansıyacaktır.

Varsayılan şablonun kullanımı
Varsayılan şablonun kullanımı
Eski CAM dosyalarında varsayılan şablon nasıl kullanılır?

Eğer önceden işlenmiş parçalarda şablon kullanılmak istenirse parça açılır, sol tarafta bulunan menüden Ayarlar’a tıklanarak açılan pencereden Şablon menüsüne erişilir. Kullanılmak istenen şablonlar seçilerek menüye onay verilir. Bu adımlar takip edilerek eski CAM dosyalarında varsayılan şablon özelliği kullanılır.

Eski CAM dosyalarında varsayılan şablon kullanımı
Eski CAM dosyalarında varsayılan şablon kullanımı
SolidCAM hakkında detaylı bilgi almak için ürün sayfasını ziyaret edebilirsiniz:
Tekyaz SolidCAM Eğitim Sorumlusu - Makine Mühendisi

YANIT VER

Mesajınızı yazın
Adınızı buraya girin