Model Konfigürasyonlarını SOLIDWORKS Visualize’a Aktarma

0
1357

Son güncelleme: 21.08.2023

SOLIDWORKS  modellerinizi Visualize’a aktararak gerçekçi animasyon ve görseller elde ediyorsunuz.  Model konfigürasyonlarını Visualize’a aktarma işlemi 2021 sürümünden itibaren sorun olmaktan çıkıyor. SOLIDWORKS Visualize 2021 konfigürasyonların herhangi birini veya tamamını aynı görselleştirme projesine eklemek mümkündür. SOLIDWORKS modelinizden Visualize ‘a konfigürasyon aktarma işlemi için aşağıdaki adımları takip edebilirsiniz.

SOLIDWORKS içerisinde  modellerin konfigürasyonlarında Visualize’a aktarılabilir hale getirmek için düzenleme yapılması gerekmektedir.

Adım 1 – Parça veya montaj dosyasını SOLIDWORKS 2021 veya daha üst bir sürümde açın.

SOLIDWORKS Model Ekranı
SOLIDWORKS Model Ekranı

Adım 2 – Konfigürasyon penceresinde  Visualize projenize aktarmak istediğiniz konfigürasyonlara Sağ Tıklayın ve Görüntü Veri İşareti Ekle  komutunu  kullanınız.

Visualize Konfigürasyonu Aktarma
Konfigürasyonlara Görüntü Veri İşareti Ekleme

Adım 3 – Görüntü  veri işareti ekledikten  sonra ilgili konfigürasyonlarınızda yeni ikon oluşacaktır bu aşamada montaj dosyanızı kaydedin.

Görüntü Veri İşareti Eklenmiş Modeli Kaydetme
Görüntü Veri İşareti Eklenmiş Modeli Kaydetme

Adım 4 – Montaj dosyasını otomatik olarak bir görselleştirme projesi oluşturmak ve dışa aktarmak için Basit Verme veya Gelişmiş Verme seçeneklerinden birine tıklayınız. SOLIDWORKS Visualize Sekmesi görünmüyorsa eklentilerden SOLIDWORKS Visualize eklentinizin aktif olduğundan emin olunuz.

Basit Verme
Bu seçenek, SOLIDWORKS’te oluşturduğunuz bir modeli en hızlı şekilde boyamanızı ve bu modelin fotoğraflarını çekmenizi sağlar. Daha hızlı işleme gerçekleştirmek için Visualize unsur ağacındaki parçaların sayısını en aza indirir. Basit Verme, modelin Görünüm modu parça gruplandırmasını kullanarak SOLIDWORKS Visualize’a yükler.

Gelişmiş Verme
Bu seçenek, modelinizi sık sık güncellemek için size daha fazla esneklik sağlar. Etkin modelinizin bir kopyasını Otomatik mod parça gruplaması ve İzleme Dosyası etkinleştirilmiş olarak kaydetmek için Gelişmiş Verme seçeneğini kullanılmaktadır. Visualize Professional’ınız varsa ve model bir hareket etüdü içeriyorsa  hareket etüdünü kaydetmenizi sağlar.

Visualize'a Konfigürasyonlu Dosya Aktarma
Visualize’a Konfigürasyonlu Dosya Aktarma

Modelin konfigürasyonlu halini SOLIDWORKS Visualize aşağıdaki işlemleri uygulayarak doğrudan da aktarabilirsiniz.

Visualize'a Konfigürasyonlu Dosya Açma
Visualize’a Konfigürasyonlu Dosya Açma
Visualize İçeri Aktarma Metodu
Visualize İçeri Aktarma Metodu

Model Seti listesinde Görüntü Veri İşareti Eklemeli Konfigürasyonların göründüğüne dikkat edin.

Visualize konfigürasyon aktarma ile konfigürasyona göre görünüm, ortam, kamera  ayarlayabilir ve aynı Visualize Projesi içinde birden çok konfigürasyonun render çıktısını alabilirsiniz. Farklı konfigürasyona sahip modelinizin tüm konfigürasyonlarının görsellerini tek bir işlemle oluşturabilirsiniz.

Visualize konfigürasyon aktarma ve Konfigürasyon Seçimi
Visualize’a Modelde Konfigürasyon Seçimi

SOLIDWORKS Visualize konfigürasyon aktarma  özelliğinin kullanılması,  kullanıcının birden fazla proje içe aktarımını azaltmasına ve sahne/görünümler/kamera süreçlerini ayarlamasına olanak tanıyarak çok sayıda içeriğin oluşturulmasını sağlarken, zaman tasarrufu da sağlayacaktır. Visualize ile alakalı daha fazla bilgi için Görselleştirme blog sayfamızı Youtube kanalımızı inceleyebilirsiniz.

Visualize konfigürasyon aktarma
SOLIDWORKS Model Konfigürasyonları
SOLIDWORKS Visualize hakkında detaylı bilgi almak için ürün sayfasını ziyaret edebilirsiniz:
SOLIDWORKS Teknik Destek Mühendisi | SOLIDWORKS - Composer - Visualize - Inspection

YANIT VER

Mesajınızı yazın
Adınızı buraya girin