XFlow İle Denizcilik Dünyasını Keşfedelim

0
530

Son güncelleme: 04.04.2023

XFlow geleneksel CFD kodundan farklı bir yaklaşım olan Lattice-Boltzmann yaklaşımını kullanmaktadır. XFlow’daki ayrıştırma yaklaşımı için yüzey karmaşıklığı sınırlayıcı bir faktör değildir. Temel Lattice yapısı sadece birkaç parametre ile kontrol edilebilir.  Farklı kalitede geometrileri işleyebilir ve hareketli parçaları da dikkate alır. XFlow gelişmiş analiz yetenekleri sayesinde yat, gemi, tekne gibi tasarımlarınız gerçek dünya koşullarında davranışını sanal ortamda test edebilirsiniz

XFlow, multi-faz yetenekleri sayesinde batık tekne bölgesinde hidrodinamik analiz ve rüzgara maruz bölge üzerinde aerodinamik analizin aynı anda yapılmasına izin verir. Hem havanın hem de suyun tekne ile etkileşimini simüle etme olasılığı, XFlow’u her iki fiziğin de yakından ilişkili olduğu yelken uygulamaları için uygun hale getirir. XFlow ile Abaqus veya diğer yapısal çözücülerle (Açık FSI ve FMI standardı aracılığıyla) Co -simülasyon gerçekleştirebilir kanat ve esnemelerin etkilerini gözlemleyebilirsiniz. XFlow Co-Similasyon sayesinde yandaki görselde yer alan yelkenli analizi gibi oldukça karmaşık problemleri analiz edebilirsiniz.

XFlow, çok çeşitli deniz koşullarını analiz etmek için doğrusal ve beşinci mertebeden Stokes denklemlerini kullanarak aşamalı dalga oluşturmayı destekler. XFlow, teknenin dalgalar üzerindeki hareketini, yüzen şamandıra davranışını ve dalgaların kıyı dışı yapılar üzerindeki etkisini ölçmek için uygundur. XFlow’da plajı modellemek ve kıyıdaki dalga dağılımını incelemek için gözenekli bir hacim kullanılabilir.

SIMULIAworks hakkında detaylı bilgi almak için ürün sayfasını ziyaret edebilirsiniz:
Şirketlerin Daha İyi Ürünler Tasarlamasına Yardımcı Olmak Sertifika :PROFESSIONAL - Simulation

YANIT VER

Mesajınızı yazın
Adınızı buraya girin