Son güncelleme: 14.07.2023

SOLIDWORKS CLOUD’A BİR DE XHEROLAR’IN GÖZÜNDEN BAKALIM!

xDESIGN

xDesign, SOLIDWORKS’un 3D Creator rolüne sahip bir kahramanıdır. xWorks takımının lideri olarak görev yapar ve takımının hayal gücünü serbest bırakmasına yardımcı olur. xDesign, SOLIDWORKS kullanarak hayal gücü dolu yeni tasarım fikirleri oluşturmanızı sağlar.

xDesign’in süper güçleri, dilediğiniz yerde parametrik 3B modeller oluşturmanıza olanak tanımasıdır. Tek bir modelleme ortamı kullanarak, montaj yapısını önceden planlama ihtiyacını ortadan kaldırır ve yeniden çalışma ihtiyacını ortadan kaldırmak için hızlı bir şekilde yineleme yapabilirsiniz. Tasarım Yönlendirmesi özelliği sayesinde, ideal malzemeleri keşfederek yapısal gereksinimleri anlayabilirsiniz. Ayrıca, Tasarım Asistanı özelliği ile makine öğrenimi gücünden yararlanarak, yinelenen görevleri azaltabilirsiniz. Son olarak, tasarımlarınızı kolayca görselleştirip gerçekçi görünüm ve ortamlarla müşterilerinizi anında etkileyebilirsiniz.

xDesign gibi SOLIDWORKS kahramanları, kullanıcıların SOLIDWORKS yazılımının tam potansiyelini keşfetmelerine yardımcı olmak için tasarlanmış özelliklere sahiptir. Bu kahramanlar, özellikle 3D modelleme, tasarım ve mühendislik projelerinde etkili ve yaratıcı çözümler sunmak için tasarlanmıştır.

xDesign yeteneklerini kullanarak aşağıdaki gibi bir proje yapmak mümkün!

xDesign

xSHAPE

xShape, SOLIDWORKS’un tasarım ve mühendislik yazılımının bir parçasıdır ve 3D Sculptor rolüne sahiptir. Bu yazılım, organik ve esnek şekiller oluşturmanıza olanak tanır. Sanal bir modelleme kili gibi hareket eden xShape, karmaşık organik şekilleri hızlı ve kolay bir şekilde oluşturmanızı sağlar.

xShape’in süper güçleri arasında, sezgisel itme ve çekme hareketleriyle karmaşık, organik şekiller oluşturma imkanı yer alır. Üstün kontrol sayesinde, noktaları, kenarları, yüzleri ve yüz gruplarını şekillendirebilir, değiştirebilir ve hareket ettirebilirsiniz. Tasarım özgürlüğünden ödün vermeden, modelleri doğru şekilde belirli boyutlara göre ölçeklendirebilirsiniz.

xShape, Zebra çizgileri ve draft analizi gibi dinamik yüzey analiz araçları sunar. Bu araçlar, şekillerinize daha fazla ayrıntı ve işlevsellik eklemenize yardımcı olur. Eğriliklere karşılık gelecek şekilde elle çizilmiş eskiz veya fotoğrafların taramalarından yararlanarak tasarımları hızlandırabilirsiniz.

xShape, özellikle endüstriyel tasarım, moda, otomotiv ve ürün tasarımı gibi alanlarda kullanılır. Bu yazılım, tasarımcıların yaratıcılıklarını sınırlamadan organik ve akıcı şekiller oluşturmalarına olanak tanır. xShape, SOLIDWORKS kahramanları arasında özellikle tasarımın özgünleştirilmesi için önemli bir yere sahiptir.

xShape yeteneklerini kullanarak aşağıdaki gibi bir model tasarlamak mümkün!

xSHEETMETAL

xSheetMetal, SOLIDWORKS’un tasarım ve mühendislik yazılımının bir parçasıdır ve 3D SheetMetal Creator rolüne sahiptir. Bu yazılım, doğru ve ayrıntılı sac metal tasarımları oluşturmanıza olanak tanır. xSheetMetal, sac metal tasarımınızı birkaç basit adımda üretime hazır hale getirmenizi sağlar.

xSheetMetal’in süper güçleri arasında, otomatik olarak güncellenen yassı çoğaltmaları anında erişim imkanı yer alır. Bu özellik sayesinde, tasarımınızın doğruluğunu erkenden doğrulayabilirsiniz. Ayrıca, xSheetMetal sezgisel, akıllı ve özel sac levha kullanıcı deneyimi sunar, bu sayede tasarım sürecinizi kolaylaştırır.

xSheetMetal, makine öğrenimi teknolojisinden yararlanarak Tasarım Asistanı’nın da yardımıyla yinelenen görevleri otomatikleştirir. Bu sayede, tasarım süreciniz daha verimli hale gelir ve zaman kazanırsınız.

xSheetMetal, özellikle imalat sektöründe ve metal işleme endüstrisinde kullanılır. Bu yazılım, kullanıcıların sac metal tasarımını hızlı ve kolay bir şekilde tamamlamasına olanak tanır. xSheetMetal, SOLIDWORKS kahramanları arasında özellikle imalat ve metal işleme konularında uzmanlaşmış kişiler için önemli bir araçtır.

xSheetMetal yeteneklerini kullanarak aşağıdaki gibi bir proje yapmak mümkün!

xFRAME

xFrame, SOLIDWORKS’un tasarım ve mühendislik yazılımının bir parçasıdır ve 3D Structure Creator rolüne sahiptir. Bu yazılım, yapısal analiz yapmanıza ve yapının her bir parçasını analiz edip ardından bunları tekrar birleştirmenize olanak tanır. xFrame, minicik contalardan sayısız kanat kenarı plakalarına kadar çeşitli kesim listeleri oluşturarak tasarım sürecinizi hızlandırır.

xFrame’in süper güçleri arasında, model kenarları, 2D çizim elemanları veya eğrilere dayanan yapı elemanları oluşturma imkanı yer alır. Ayrıca, xFrame, bir standart tür ve boyut kitaplığından profil seçmenize olanak tanır. Uç noktalarda ve köşelerde elemanları otomatik olarak kırpabilir ve üretim için kullanılacak tasarıma göre otomatik olarak kesim listesi oluşturabilirsiniz.

xFrame, kolaylaştırılmış yapı tasarımı iş akışları ve özel tasarım ortamıyla verimliliği artırır. Bu yazılım, özellikle yapısal analiz, mimarlık ve endüstriyel tasarım gibi alanlarda kullanılır. xFrame, SOLIDWORKS kahramanları arasında özellikle yapısal analiz yapmak ve yapısal tasarımı hızlandırmak isteyen kişiler için önemli bir araçtır.

xSTUDIO

xStudio, SOLIDWORKS’un tasarım ve mühendislik yazılımının bir parçasıdır ve 3D Render ve Product Communicator rollerinin içeresinde yer alır. Bu yazılım, ürünlerin hiper gerçekçi görüntülerini oluşturmak için kullanılır. xStudio, fikirlerinizi hayata geçirerek müşterilerinizin anlamasına yardımcı olur.

xStudio’nun süper güçleri arasında, ürünleri doğrudan web tarayıcısında, genel bir aydınlatmada etkileşimli olarak sahneleme ve yalnızca işleme tetiklendiğinde ödeme yapma imkanı yer alır. Ayrıca, xStudio, Hizmet Olarak İşleme (SaaS) özelliği ile büyük ölçekli üretimler ve ekipler için tamamen ölçeklenebilir bir altyapı sunar.

xStudio, entegre fotoğraf gerçekliğinde ön izleme ile mükemmel görsel kalitenin keyfini çıkarmanızı sağlar. Sezgisel ve profesyonel kamera ve ışıklandırma ayarları sayesinde ürünlerinizin ilgi çekici görüntülerini oluşturabilirsiniz. Ayrıca, xStudio bol çeşitli malzeme kütüphanesi ile ürünlerinizi dilediğiniz şekilde tanıtmanızı sağlar.

xStudio, özellikle endüstriyel tasarım, reklamcılık ve pazarlama gibi alanlarda kullanılır. Bu yazılım, ürünlerinizi müşterilerinize görsel olarak sunmanıza olanak tanır. xStudio, SOLIDWORKS kahramanları arasında özellikle görsel iletişim kurmak ve ürünlerinizi tanıtmak isteyen kişiler için önemli bir araçtır.

xDEFINE

xDefine, SOLIDWORKS’un tasarım ve mühendislik yazılımının bir parçasıdır ve Manufacturing Definition Creator rolüne sahiptir. Bu yazılım, üretim sürecindeki her şeyi bilerek tasarımı üretime hazır hale getirir. xDefine, tasarım gereksinimlerini ve özelliklerini doğrudan modeliniz üzerinde sağlar.

xDefine’nın süper güçleri arasında, tutarsızlıkları azaltıp tanım ve mühendislik arasında her zaman güncel bağlantıyı sağlama imkanı yer alır. Ayrıca, xDefine, makineyle işleme ve denetim gibi üretim sürecinin sonraki adımlarını otomatikleştirir ve model tabanlı tanımdan yararlanarak iletişimi sağlar.

xDefine, sorunsuz bir şekilde 2D teknik resimleri oluşturmak için 2D ve 3D arasındaki detaylandırmalar, boyutlar ve tolerans düzeylerini paylaşarak maliyetli hataları ortadan kaldırır. Değişiklikleri güvenli bir şekilde yapmanızı sağlar ve detaylandırmalar, boyutlar ve tolerans düzeyleri, hem model tabanlı tanım hem de 2D teknik resimleriyle ilgili model değişiklikleriyle otomatik olarak güncellenir.

xDefine, özellikle imalat sektöründe çalışan kişiler için önemli bir araçtır. Bu yazılım, üretim sürecinde hataları en aza indirir ve tasarımın üretime hazır hale getirilmesini kolaylaştırır. xDefine, SOLIDWORKS kahramanları arasında özellikle tasarım ve üretim süreçleri arasında güçlü bir bağlantı kurmak isteyen kişiler için önemli bir araçtır.

xMOLD

SOLIDWORKS’un bir diğer kahramanı xMold, 3D Mold Creator rolüne sahip bir yazılımdır. xMold, işe uyum sağlamada tam bir ustadır ve plastik parça üretimi için en incelikli kalıpları hızlı ve akıllıca oluşturabilir.

xMold’un süper güçleri arasında, kalıp çekirdeği, boşluk ve eklere yönelik özel, otomatik ve kullanımı kolay özellikler yer alır. Ayrıca, xMold, kalıp aletlerinin pazara sunma süresini kısaltır ve plastik parça üretilebilirliğini artırır. xMold, kalıp tasarımlarını doğrudan tarayıcınız üzerinden yapabilir ve dağınık ekipler, müşteriler ve tedarikçilerle bağlantı kurmanıza yardımcı olabilir.

xMold, otomatik olarak ayrım hatları, boşluk kapama yüzeyleri, ayrım yüzeyleri ve kalıp ayırma oluşturarak kalıp tasarımını hızlandırır. Üretim ve 3B baskı için kalıp çekirdeği, boşluk ve ek parçalar üretip bileşenleri hızlı ve kolay bir şekilde eklemenizi sağlar. Ayrıca, adım adım açıklamalı iş akışı kılavuzları, süreci daha kolay ve hızlı hale getirir.

xMold, özellikle plastik parça üretimi yapan şirketler için önemli bir araçtır. Bu yazılım, kalıp tasarımını hızlandırır, pazara sunma süresini kısaltır ve üretilebilirliği artırır. xMold, SOLIDWORKS kahramanları arasında tasarım sürecini hızlandırmak isteyen plastik parça üreticileri için önemli bir araçtır.

xHIGHLIGHT

XHighlight, SOLIDWORKS’un ürün tanıtımında kullanılan bir aracıdır. XHighlight, genel merkezdeki Yüksek Kale adlı bulutta yer alan süper bilgisayardan rehberlik sağlayarak, ürün sunumlarını ve kılavuzlarını anında üretir. Ürün bilgilerini birleştirme ve özetleme konusunda muhteşem yetenekleriyle zor anlarda takıma yardımcı olur.

Ürün tanıtımı için etkili bir şekilde kullanılabilen xHighlight’in süper güçleri arasında, etkileşimli ürün eğitimleri oluşturma, etkileyici videolarla ürün özelliklerini ve faydalarını gösterme ve sunma yer alır. Ayrıca vektör grafik teknolojisi sayesinde teknik çizimlerin doğruluğu da maksimum seviyeye çıkar.

xHighlight ile ürünlerinizi hedef kitlenize hızlı ve etkili bir şekilde tanıtabilirsiniz. Ürünlerinizin kullanım senaryolarınızı net bir şekilde anlatarak, müşterilerinizin ürününüz hakkında daha fazla bilgi sahibi olmasını sağlayabilirsiniz.

Sonuç olarak, xHighlight ürün tanıtımı sürecini daha hızlı, daha etkili ve daha doğru hale getirir. Bu araç, ürün tanıtımınızı en üst seviyeye taşımak için gereken tüm özellikleri sunar. xHighlight sayesinde, müşterileriniz ürünleriniz hakkında daha fazla bilgi sahibi olacak ve satın alma kararlarını daha hızlı ve kolay bir şekilde vereceklerdir.

3DEXPERIENCE Intern Mühendisi

YANIT VER

Mesajınızı yazın
Adınızı buraya girin