3DEXPERIENCE SOLIDWORKS CONNECTED R2022x FD04 Yenilikleri

0
442

Son güncelleme: 14.01.2024

Kullanıcı Deneyimi

R2022x FD03 güncellemesinde eklenen Welcome uygulamasının arayüzü değişti. 3DEXPERIENCE SOLIDWORKS Connected FD03 makalemizde bahsettiğimiz gibi bu uygulama ile; Tasarım ve Veri Yönetimi uygulamaları (Apps), Eğitim videoları (Learning Center) ve Toplulukları (Public Communities) hakkında bilgi edinebiliyordunuz. Bunlarla birlikte Platform hakkında İpucu (Tips) bilgilerine ulaşabilirsiniz.

SOLIDWORKS “Aç (Open)” Seçeneği

SOLIDWORKS Connected veya Collaborative Designer for SOLIDWORKS entegresi ile çalışan geleneksel SOLIDWORKS (SOLIDWORKS 2022 SP4) içerisinden dosyalarımızı Aç komutu ile açmak istediğimizde bize dosyanın konumunu soracaktır. Son güncellemeden önce bu şekilde açma işlemi yaparken dosyanın konumuna giderek dosyayı seçmek gerekiyordu. Yeni güncelleme ile birlikte 3DSearch sekmesi getirildi. Burada dosyanızın ismini aratarak Platform içerisinde hızlı arama yapıp dosyanızı açabilirsiniz. Yine aynı 3DEXPERIENCE Platformda yapabildiğiniz gibi burada da 6WTags filtreleme araçlarını kullanabilirsiniz.

Kaydetme Esnasında Teknik Resimleri Dahil Et

Dosyalarınızı 3DEXPERIENCE Platform içerisine kaydederken bir önceki güncellemelerde seçili montajın parçaları ile birlikte kaydediyordunuz. Bu yenilik ile birlikte Montajınıza veya parçalarınıza bağlı olan teknik resimleri de kaydedebilirsiniz. Montajınızı MySession içerisinden yeni olarak kaydederken Teknik Çizimleri Dahil Et (Include Drawings) seçeneğini aktifleştirdikten sonra Referansları Göster seçeneği ile birlikte hangi parça veya al montajlara ait teknik resimlerin dahil edilmesini istiyorsanız bunlar belirleyebilirsiniz.

Tedarikçilere Paylaşım için CAD Dosyalarınızı Dışa Aktarma

Firmanızda yaptığınız tasarımların üretimi için dosyalarınızı tedarikçiler ile paylaşabilmek önemlidir. Dosyalarınızı bir klasör olarak paylaşmak bazı bozulmalara sebep olabilir. Bundan dolayı dosyanızı paylaşırken tek bir paket halinde göndermek en sağlıklı çözüm olacaktır. 3DEXPERIENCE Platform içerisinde bulunan montajınızı tedarikçinize özel paketleyerek gönderebilirsiniz. Bu yöntemi uygulamak için videodaki adımları izleyebilirsiniz.

3DEXPERIENCE SOLIDWORKS Connected R2022x FD04 yenilikleri ile birlikte 3DEXPERIENCE Platform FD04 yeniliklerini buradan inceleyebilirsiniz.

SOLIDWORKS ve 3DEXPERIENCE Teknik Destek Mühendisi, Sertifikalar: CSWE

YANIT VER

Mesajınızı yazın
Adınızı buraya girin