Animasyon Kayıt Süresini İyileştirme

0
871

Son güncelleme: 23.08.2023

SOLIDWORKS Composer’da animasyon bulunan dosyaların açılması ve kayıt süresi, animasyon bulunmayan dosyalara göre daha uzun sürmektedir. Ayrıca animasyonun dışa aktarılma süresi de animasyon süresine doğru orantılı olarak artabilmektedir. Tüm bu işlemlerin yavaş olmasının ana nedeni, animasyon içerisindeki anahtar sayısının fazla olmasıdır. Bir animasyonda herhangi bir amaca hizmet etmeyen çok sayıda istenmeyen, kullanılmayan anahtar olabilir. Bu istenmeyen anahtarların silinmesi de mümkündür.

Kullanılmayan anahtarlar neden oluşur?

Zaman Çizelgesinde yer alan Otomatik Anahtarlar seçeneği aktif olduğunda, Görünümler içerisinde yapılan her değişiklik otomatik anahtar olarak Zaman Çizelgesine yansımaktadır. Ayrıca Anahtarları Ayarla seçeneği de, seçilen aktörün tüm özellikleri için anahtar atamaktadır. Bu iki durum çok sayıda anahtarın oluşmasına sebep olur.

Otomatik Anahtarlar ve Anahtarları Ayarlama Seçenekleri

Kullanılmayan anahtarlar nasıl silinir?

Kullanılmayan animasyon anahtarlarının silinmesi için;

  1. Canlandır sekmesinde bulunan Kullanılmayan Anahtarları Sil seçeneğini tıklayın.
  2. Açılan Onay penceresi üzerinde Tamam‘ı tıklayın.
Kullanılmayan Anahtarları Sil
Kullanılmayan Anahtarları Silme İşlemi

Kullanılmayan Anahtarları Sil işleminden sonra oluşturulmuş animasyon aynı kalır, sadece istenmeyen anahtarlar silinir. Bu işlem de animasyon bulunan dosyaların açılmasını ve kayıt süresini iyileştirir.

SOLIDWORKS Composer hakkında detaylı bilgi almak için ürün sayfasını ziyaret edebilirsiniz:
SOLIDWORKS Uygulama Mühendisi Sertifikalar: CSWE

YANIT VER

Mesajınızı yazın
Adınızı buraya girin