DriveWorks Solo ile Boyutları Kontrol Edin!

0
676

Son güncelleme: 22.08.2023

Tekrar eden tasarım görevleriniz mi var? Cevabınız evet ise çözüm DriveWorks. DriveWorks ile tekrarlayan tasarım görevlerinizi kontrol edebilirsiniz. Bu blog yazısında DriveWorks Solo ile bir masanın boyutlarını kontrol edeceğiz. Ama öncesinde DriveWorks ile otomasyon süreci hangi adımlar ile yapılıyor buna değinelim.

DriveWorks te Yakalama, Form, Kural ve Çalıştırma adımları ile parçanızın, montajınızın veya büyük bir montaj içerisinde yer alan tekrarlayan tasarıma sahip olan bir parçanızın otomasyon sürecini yürütebilirsiniz.

Biz bu blog yazısında bu 4 adımı kullanarak bir atölye masasının boyutlarını kontrol edeceğiz.

Yakalama (Capture)

Kontrol etmek istediğimiz boyutları, unsurları veya malzemeleri yakalamamız gerekir. DriveWorks te bir boyutu yakalamak için unsura çift tıklamanız gerekir. DriveWorks temelde boyutu tanımlayan adresi yakalar. Masanın Genişliğini ve Yüksekliğini kontrol etmek için videodaki gibi ölçüleri yakalayacağız.

Formlar (Forms)

Kontrol etmek istediğimizi boyutları yakaladıktan sonra bu boyutları kontrol edebileceğimiz bir panel olması gerekiyor. Bu kontrol paneline form adını veriyoruz. Form da kullanıcılar modelde değiştirmek istediği parametreleri girerek modellerini kontrol edebilirler. Masanın genişliği ve yüksekliğini kontrol etmek için Slider aracını kullanacağız. Masanın genişliğini 700 mm ile 2500 mm aralığında kontrol ederken, yüksekliğini ise 700 mm ile 1200 mm aralığında kontrol edeceğiz. Her iki değer içinde artı miktarını 100 mm olarak ayarlayacağız.

Kurallar (Rules)

Forma yerleştirdiğimiz Slider aracı ile boyutları belirlediğimiz aralıkta kontrol edebiliriz. Slider ve diğer tüm kontrolcüler kullanıcının tasarım verilerini belirtilen aralıklarda değiştirmesine olanak tanır. Bu kontrolcülerin SOLIDWORKS te yer alan Masanın boyutlarını değiştirmesi için kurallar bölümünden ilgili yakalanan öğeye bağlanması gerekir.

Proje Çalıştırma

Son adımda buraya kadar yapılan işlemleri test etmemiz gerekiyor. Çalıştırma işleminde ana modeliniz değiştirilmez. Yeni bir model oluşturulur ve seçtiğiniz parametreler bu model üzerinde uygulanır.

DriveWorks hakkında daha detaylı bilgi almak için tıklayın:
SOLIDWORKS Otomasyon Mühendisi, Elite AE

YANIT VER

Mesajınızı yazın
Adınızı buraya girin