Düşmeyi Gerçek Dünya Koşullarında Analiz Ediyoruz-Webinar

0
356

Son güncelleme: 24.08.2023

06.06.2023 tarihinde düzenlemiş olduğumuz webinarımızda SIMULIA Abaqus özellik ve yeteneklerinden bahsettik. Düşme testi, düşme analizi, serbest düşme ve yatay atış mekaniği ve Non-Lineer Dinamik teorisine değindik. Bir panonun düşme etkisini SIMULIA Abaqus Explicit analiz ile gerçekleştirdik.

Pano düşme analizimize ilham kaynağı olan hikayemizi buradan izleyebilirsiniz !

Sorulan Sorular

1-SIMULIA Abaqus ile yük kaldırma, dayanım gibi statik analizler gerçekleştirilebiliyor mu?

Evet. SIMIULA Abaqus ile statik, frekans, termal, burkulma, lineer dinamik, non-lineer statik, zamana bağlı statik, non-lineer dinamik gibi pek çok konuda analiz gerçekleştirebilirsiniz. SIMULIA Abaqus güçlü çözücüsü ile en karmaşık non-lineer problemleri bile hızlı bir şekilde çözebilmektedir.

2-SOLIDWORKS Simulation ve SIMULIA Abaqus arasında nasıl bir tercih yapmak doğru olur?

SOLIDWORKS Simulation ile statik, frekans, termal, lineer dinamik, burkulma, non-lineer vb. pek çok analiz gerçekleştirilebilmektedir. Ancak non-lineer problemler için oldukça basit modeller üzerinden ve basitleştirilmiş yapılar üzerinden işlem yapmak gerekmektedir. SIMULIA Abaqus güçlü solver’ı sayesinde düşme, kopma, yırtılma, çarpışma, eğilme, plastik şekil değiştirme, kalıcı deformasyon gibi konularda zorlanmadan analiz gerçekleştirilebilmektedir. Benzer şekilde kauçuk gibi yapı itibariyle non-lineer malzemelerle ilgili işlem yaparken SIMULIA Abaqus çok daha üstün yetenek ortaya koymaktadır. Ürün tercihi yapılırken çalışılan sektör, analizi gerçekleştirilen model ve senaryo göz önünde bulundurularak tercih gerçekleştirilebilir.

SIMULIA Abaqus yetenek ve özelliklerini incelemek için web sitemizi buradan ziyaret edebilirsiniz.

Elite Applications Engineer, Sertifikalar: CSWE, CSWE-Simulation

YANIT VER

Mesajınızı yazın
Adınızı buraya girin