Düzlemsel Yüzey Oluşturma

0
315

Geomagic for SOLIDWORKS’te yüzey oluşturma komutları arasında serbest biçimli yüzey oluşturma komutu, mesh gövdenin yüzleri üzerine yüzey geometrisi oluşturmamızı sağlar.

serbest biçimli yüzey yerleştir
Serbest Biçimli Yüzey Yerleştir

Bu komut sayesinde herhangi bir seçim yöntemi ile elde ettiğimiz yüzey parça bu örnek için belirleyecek olursak aşağıdaki görseldeki gibi oluşturulabilir.

serbest biçimli yüzey yerleştirme örneği
Serbest Biçimli Yüzey Yerleştirme Örneği

Fakat burada oluşturduğumuz yüzey teorik olarak düz bir yüzey olması gerekiyor. Genellikle parçayı fiziksel olarak elimize aldığımızda düz kabul edebileceğimiz her kısmı düz, eğimli diyebileceğimiz kısımları ise eğimli olabilir.

düz ve eğimli yüz tanımı
Düz ve Eğimli Yüz Tanımı

Tarama işlemi sonucunda import ettiğimiz mesh geometri hiçbir zaman asıl geometrinin %100 ü kadar aynı olamaz. Maksimum benzerlik %99 şeklinde olacaktır. Bu nedenle aslında düz olarak tanımladığımız bazı bölgeler üzerine yüzey inşa ettiğimizde hiçbir zaman %100 şekilde düz olamayacaktır. Yüzeyin %100 düz olmadığını yüzey üzerine bir çizim açılamamasından anlayabilirsiniz.

eğimli yüze çizim açılamaması
Eğimli Yüze Çizim Açılamaması

Geomagic for SOLIDWORKS gibi farklı tersine mühendislik uygulamalarında da bazı yüzey oluşturma işlemlerinde serbest biçimli yüzey oluştururken, yüzeyin %100 düz bir yüzey olmasını sağlayabiliriz.

Geomagic for SOLIDWORKS bu işlemler için düzlemsel yüzey oluştur komutunu sunuyor.

düzlemsel yüzey oluşturma
Düzlemsel Yüzey Oluşturma

Bu komut sayesinde mesh geometri üzerinde düz olarak kabul edebileceğimiz bölümlere tıklayarak serbest biçimli yüzey oluşturma komutunun oluşturacağı yüzün aynısını doğrusal (düz) bir yüzey olarak oluşturabiliyoruz. Bunun için örnek geometrinin diğer tarafından seçim yapacağız.

düzlemsel yüzey oluşturma örneği
Düzlemsel Yüzey Oluşturma Örneği

Burada oluşturulan yüzeye çizim açmayı denediğimizde de başarılı olduğumuzu gözlemleyebiliriz.

sonuç görseli
Sonuç Görseli
Geomagic for SOLIDWORKS hakkında detaylı bilgi almak için ürün sayfasını ziyaret edebilirsiniz:
Solidworks Teknik Destek Sorumlusu - CSWE

YANIT VER

Mesajınızı yazın
Adınızı buraya girin