Son güncelleme: 23.08.2023

Geçmişte birim sistemlerinin uyumsuzluğundan kaynaklı bir çok geri dönülemez hata ile karşılaşılmıştır.  Bunlardan en ünlüsü NASA ve Lockheed Martin firmalarının birlikte çalıştığı 125 Milyon dolarlık uzay aracıdır. Lockheed Martin İngiliz kraliyet birim sistemini kullanırken NASA’nın metrik birim sistemleri kullanmasından kaynaklı geri dönülemez bir sorunla karşılaştılar. Bu hasarın sebebi görev komuta merkezinden uydunun iticilerine rota ve yörünge düzeltme ateşlemeleri için gönderilen kuvvet değerlerinin birim sisteminden kaynaklı yanlış hesaplanmasıydı. Bunun sonucunda ise uydu Mars’ın yörüngesine beklenenden yaklaşık 103 mil daha düşük bir irtifada yaklaştı ve atmosfere fazla girip yanarak parçalandı.

SOLIDWORKS Flow Simulation analiz çalıştırmak için ilk yapmamız gereken işlem hangi birimleri kullanacağımızı seçmemiz gerekiyor. SOLIDWORKS tüm birim tanımlamalarını solvera aktarırken SI birim sistemine göre aktarıyor. Bizim değiştirdiğimiz birim arka planda otomatik olarak SI birim sistemine dönüştürülüyor bu sayede birimlerde herhangi bir sorun yaşamazsınız.

birim sistemi -wizard

Örneğin firmanızda sıcaklık olarak Kelvin birimi yerine Santigrat olarak konuşuyorsanız birimi özgürce birim sistemi uyuşmazlığı yaşamadan değiştirebilirsiniz.

Her defasında analiz çalışması gerçekleştirmeden önce birimleri düzenlemek istemiyorsanız tek yapmanız gereken tüm birimlerinizi firmanıza özel hale getirdikten sonra yeni oluştur seçeneğini tıklayıp isim vermeniz gerekmektedir.

birim sistemi -wizard Yukarıdaki görselde sıcaklık, basınç, uzunluk birimleri değiştirilmiştir. Daha sonra yeni oluştur seçeneği işaretlenerek TEKYAZ birim sistemi oluşturulmuştur.

Analiz sonucunda birim sistemini değiştirmek isterseniz girdi verilerine sağ tıklayarak birimler seçeneğini seçip birim sistemlerinizi değiştirebilirsiniz.

birim sistemi -wizard flow sim

 

SOLIDWORKS Flow Simulation hakkında detaylı bilgi almak için ürün sayfasını ziyaret edebilirsiniz:
Şirketlerin Daha İyi Ürünler Tasarlamasına Yardımcı Olmak Sertifika :PROFESSIONAL - Simulation

YANIT VER

Mesajınızı yazın
Adınızı buraya girin