Flow Simulation 2015’den Günümüze Öne Çıkan Yenilikler

0
591

Son güncelleme: 23.08.2023

SOLIDWORKS kullanıcılarının hizmetine her yıl yeni özellikler katarak kullanıcının ürünlerinin performansını artırması yardımcı olmaktadır. Bu blog yazısında 2015 yılından günümüze önemli bir kaç yeniliği sizler için listeledik. Her sene solver daha da geliştirilerek kullanıcı performansı artırılmaktadır.

SOLIDWORKS Simulation 2015 ile Öne Çıkan Yenilikler

Kayan Mesh Teknolojisi

flow simulation dönen bölgeler

 

 

 

Güçlendirilmiş dönen bölgelerle akışkan tahrik hareketini analiz edebilirsiniz. Yeni “Kayan mesh” algoritması ile rotora giren akışkanın dönme eksenine göre simetrik olmadığı durumlarda dönen ekipmanı simüle etmenizi sağlar. Açısal hızı zamana bağlı olabileceğinden, hareketi belirli bir açıyla simüle edebilirsiniz.

 

 

 

SOLIDWORKS Simulation 2016 ile Öne Çıkan Yenilikler

 Mesh İyileştirme

flow simulation mesh

 

 

Daha iyi yakınsama için bir gövde etrafında tek tip mesh oluşturmanız için ek mesh ayarlarında geliştirmeler yapıldı. Meshinizi eşit mesafede rafine edebilirsiniz. Belirli bir boyuttaki boşlukları, mesh oluşturma aşamasında olan katı ile otomatik olarak doldurabilirsiniz. Mesh Ayarları yeni bir arayüz ile güncellenmiştir.

 

Simetrik Modeller İçin Aynalama Sonuçları

Bir simetri düzlemi kullanan modeller için grafik sonuçlarını tam model üzerinde görüntüleyebilirsiniz.

flow simulation analiz sonuçları

SOLIDWORKS Simulation 2017 ile Öne Çıkan Yenilikler

Çoklu Parametre Optimizasyonu

Parametrik Etüde Çoklu Parametre Yanıtı Yüzeyine dayalı optimizasyon eklendi. Birden fazla giriş değişkeni için bir optimizasyon etüdü yürütebilirsiniz. Geometri veya simülasyon parametrelerini değişken olarak seçebilirsiniz. Hedef fonksiyonu ile istekleriniz hakkında önem belirterek bir çok koşula bağlı en iyi tasarımı bulabilirsiniz.

Geçici Simülasyon Performansı

Geçici simülasyon performansı, verilerin kaydedilmesi ve geçici sonuçların görüntülenmesi iyileştirilmiştir. Tüm alan yerine yalnızca seçilen parametreleri kaydederek, kaydedilen geçici verilerin boyutunu en aza indirebilirsiniz. Seçilen kayıtlı parametreler için kullanabileceğiniz Transient Explorer modu, yükleme için uzun süre beklemeden geçici sonuçlar arasında anlık sonuçları görebilirsiniz.

Mesh Ayarları

Yeni Dependent on Channel Height seçeneği, iyileştirme seviyesini kanal yüksekliğine göre ayarlayarak farklı yükseklikteki kanallarda gerekli meshi kolayca gerçekleştirmenize olanak tanır.

SOLIDWORKS Simulation 2018 ile Öne Çıkan Yenilikler

Serbest Yüzey

free surface gemi

 

 

Serbest yüzey, birbirine karışmayan iki sıvı arasındaki ara yüzün serbest bir şekilde hareket ettiği akışları simüle edebilmenizi sağlar. Serbest yüzey (sıvı-sıvı) ara yüzünü izlemek ve bulmak için sıvı hacmi (VOF) yöntemini kullanabilirsiniz.  Faz değişikliği geçişi, rotasyon, gözenekli ortam veya fanlara izin verilmemektedir.

 

SOLIDWORKS Simulation 2019 ile Öne Çıkan Yenilikler

Akış Grafiği

Akış grafiği aracılığıyla bir bileşenden diğerine ne kadar ısı aktarıldığını (iletme yolu ile)
görüntüleyebilirsiniz. Ayrıca konveksiyon veya radyasyon ile sıvıdan ne kadar ısı çıktığını görselleştirebilirsiniz. Hesaplanan ısının, tüm bileşenlere ve tüm bileşenlerden aktarılan toplam ısıyı göstermesi için bileşenleri gruplayabilirsiniz. Giren ve çıkan ısı için dilim grafiği kullanmak ısı dengesini görselleştirmeye yardımcı olur.

SOLIDWORKS Simulation 2020 ile Öne Çıkan Yenilikler

Fan Verim Kaybı

fan performans yenilik

 

Fanlar, gürültünün azaltılması ve kullanım ömürlerinin uzaması için genellikle maksimum kapasitesinin altında çalışacak ancak yine de ısıl soğutma gereksinimlerini yerine getirecek şekilde ayarlanır. Fanlar, devir düşürerek maksimum kapasitelerinin altında çalışırlar ve bu, fan eğrisinde verim kaybına neden olur. Verim Kaybı faktörü ile bu durumu analiz edebilirsiniz.

 

 

 

SOLIDWORKS Simulation 2021 ile Öne Çıkan Yenilikler

Dönen Sistemle Serbest Yüzey

free surface dönen bölge

 

Dönen ekipmanlar da dahil olmak üzere modeller için serbest yüzey hesaplayabilirsiniz. Bu, tüketici ürünleri, ilaçlar ve gıda gibi öğeler için karıştırıcı görevi gören dönen sistemlere maruz kalan sıvı akışını simüle eder. Önceki sürümlerde, serbest yüzey ve dönen sistem işlevleri aynı anda kullanılamıyordu. Bundan böyle dönen bir sistemde iki akışkan (sıvı-sıvı veya sıvı-gaz) arasındaki yüzeyi tahmin etmek için bu ikisini bir arada kullanabilirsiniz.

Sizde yukarıdaki yeniliklerden yararlanmak istiyorsanız bizim ile iletişime geçebilirsiniz.

SOLIDWORKS Flow Simulation hakkında detaylı bilgi almak için ürün sayfasını ziyaret edebilirsiniz:
Şirketlerin Daha İyi Ürünler Tasarlamasına Yardımcı Olmak Sertifika :PROFESSIONAL - Simulation

YANIT VER

Mesajınızı yazın
Adınızı buraya girin