Montaj Performansı İçin Geometri Basitleştirme Teknikleri

0
2180

Son güncelleme: 23.08.2023

15 Nisan tarihinde düzenlemiş olduğumuz Online Eğitimimizin kaydına yukarıdaki Youtube linkinden erişebilirsiniz. Online eğitimimiz içerisinde  montaj görüntüleme aracının kullanımını ve manuel sadeleştirme yöntemini, basitleştirme komutu ile sadeleştirme yöntemini,defeature ile bir montajın basitleştirme yöntemini ve silüet yöntemi ile bir montajın sadeleştirme yöntemleri anlatılmaktadır.

Sorulan Sorular

1-Silüet aracını parça sadeleştirmek için kullanabilir miyiz?

Silüet sadece montaj sadeleştirmek için geçerli bir araçtır ancak parçanızı montaj olarak kayıt ederek bu şekilde kullanabilirsiniz.

2-Parça içerisinde unsur ağacı çok fazla olduğunda çizim yaparken kasma ve donmalar meydana geliyor.Bu konu ile ilgili bir çözümünüz var mıdır?

Bu konu ile ilgili olarak sistem seçeneklerinde yer alan dondurma çubuğunu (freeze bar) kullanabilirsiniz. Daha önceden yayınlanmış olduğumuz Uzun Yeniden Oluşturma Sürelerinden Kurtulun isimli makalemizi inceleyebilirsiniz.

3-Silüet komutunu eski versiyonlarda kullanabilir miyiz?

Silüet aracı 2019 SOLIDWORKS ile birlikte yenilik olarak gelmiştir.

4-Renklendirme yapmadan gövde eksiltebilir miyiz?

Renklendirme yöntemi sadece talep edilen unsurların hızlı bir şekilde seçiminin yapılarak diğer unsurların silinmesinde kullandığımız bir yöntemdir. Renklendirme yapmadan da gövde eksiltebilirsiniz.

5-Parça veya montajda speedpak özelliği ne kadar bir katkı sağlıyor?

Speedpak komutu sadece alt montajlara uygulanabilmektedir. Speedpak alt montajları grafik veriye dönüştürerek çok fazla hızlandırmaktadır. Ancak speedpak ile ilgili bir çok program hatası bulunduğu için çok sık kullanımını önermemekteyiz.

6-Pah veya radyus ile ilişkilendirerek yaptığımız çizimi basitleştirdikten sonra pah veya radyus kalkacağından ilişkilendirerek yaptığımız çizimde hata oluşturur mu?

Pah ve radyus üzerinden alınmış referanslar varsa basitleştirme komutu ile pahı kaldırdığınız zaman referanslı olarak çizilmiş diğer unsurlar da pasif hale gelecektir. Bu durumu kontrollü yapabilmek için basitleştir komutu içerisindeki Alt Öğe Unsurları kullanmayı deneyebilirsiniz.

 

 

ELITE APPLICATION ENGINEER-SOLIDWORKS SIMULATION EXPERT- SOLIDWORKS BETA TESTER

YANIT VER

Mesajınızı yazın
Adınızı buraya girin