Dosya Kaydetme Penceresinden Hızlıca Açıklama Girin

0
1045

Son güncelleme: 14.01.2024

SOLIDWORKS Belgelerinde bulunan özel özellikler sekmesi sayesinde dosyalarımıza tanım,malzeme, ağırlık gibi bilgiler eklenebilmektedir. Buraya eklediğiniz bilgiler teknik resim antetlerinizde ve malzeme listelerinde gerekli düzenlemeler yapıldıktan sonra otomatik olarak gelmektedir.

Kaydet penceresinde karşınıza çıkan açıklama alanı ile tanım (description) özel özelliğini kolayca doldurabilirsiniz. Bu özel özelliği teknik resim antedi veya malzeme listesine bağlayarak otomatik olarak gelmesini sağlayabilirsiniz.

açıklama alanı

 

malzeme listesi antet özel özellik

Tanım Yerine Farklı Bir Değişken Kullanmak

Açıklama alanında Description(Tanım) yerine başka bir özel özelliği bağlamak isterseniz “Sistem Seçenekleri>Genel> Bileşen açıklaması olarak uyarlanmış özellik seçeneğinden başka bir özel özellik” listesinden seçebilirsiniz.

sistem seçenekleri genel ayarlar

Listeye Yeni Değişken Eklemek

Listede yer almayan bir değişken eklemek isterseniz  Sistem seçenekleri> Dosya Konumları>Kişiselleştirilmiş Özellik Dosyaları sekmesinde görünen konumundaki ‘properties.txt’ dosyasına ilave edebilirsiniz.  Bu dosya değiştirilmediği sürece “C:\ProgramData\SOLIDWORKS\SOLIDWORKS <sürüm yılı>\lang\<arayüz dili>” konumunda bulunmaktadır

properties

Böylece dilediğiniz bir özel özelliği henüz parçanızı kaydederken doldurabilir, teknik resim antetlerinde ve malzeme listelerinde görüntüleyebilirsiniz.

Uyarı: PDM Kullanıcılarının bu sekmeyi kullanmalarını önermemekteyiz. Bu alan sadece özel özelliklerin özel sekmesini doldurmaktadır. Varsayılan adlı konfigürasyon boş kalacaktır.

*Bu açıklama bilgisi görünmez ise Kaydet Penceresindeki Açıklama Alanı Neden Çıkmıyor? makalesini okuyabilirsiniz.

SOLIDWORKS PDM Teknik Destek Mühendisi Sertifikalar: CSWE

YANIT VER

Mesajınızı yazın
Adınızı buraya girin